Batman’ın Sason ilçesine bağlı Çilekli, Yîğitler, Dortbölük, Derince köylerinde bulunan okullarda gıda zehirlenmesi şüphesiyle yüzlerce öğrenci hastaneye kaldırıldı. Dün akşam saatlerinde öğrenci ve öğretmenlere verilen yemekten kaynaklı yaşanan zehirlenme sonrası okul önlerine çağrılan ambulans ile öğrenci ve öğretmenler Sason Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavileri devam eden öğrenci ve öğretmenlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken Eğitim Sen Batman konuya dair açıklama yayınladı.

İşte o açıklama:

“Bugün akşam saatlerinde ilimiz Sason ilçesi Çilekli,Yîğitler,Dortbölük,Derince okullarda pek çok okulda yaşanan gıda zehirlenmesi sonucu yüzlerce öğrencimiz hastanelere kaldırılmıştır.Bu olayın ihmaller zinciri sonucu gerçekleştiği, Hazırlanmış olan olan yemek ihalesinin şartnamesine baktığınızda açık ve net bir şekilde görülmektedir..

Adrese teslim şekilde yapılmış olan ve devleti zarara sokacak şekilde,rant hırsı ile hareket eden bu vicdansızların çocuklarımızın hayatları ile ceplerini doldurmalarına izin vermiyecegiz.

Yıllardır Sason llçemizde okul yemek ihalelerini alan bu tek firmanın ihaleleri nasıl aldığı araştırılması gereken bir husus.Yasan bu olay bu firmanın ilk vukuatı olmadı ,daha önce de benzeri durumların yaşandığı ve yetkililer tarafından olayların örtbas edildiği velilerin bize aktarmış olduğu bilgilerdir.Bu doğru ise kamuoyu adına soruyoruz neden bu firmanın vukuatları neden gizleniyor?Bu firmanın arkasında kimler var?

Bu şartnameye bakıldığında açıkca görüldüğü üzere bu bir ihale değil adrese dayalı verilmiş bir rant ihalesidir.Bu tür hülle ihalelerle çocuklarımızın sağlıklarının ranta kurban edilmesine ve hayatlarının calınmasına izin vermiyecegiz.

İhaleye sadece tek bir firmanın girebileceği şekilde hazırlanmış olan şartnameye baktığımızda bu ihalelerin şirket sahibi yada birileri ile el ele verilerek hazirlandığını söyleyebiliriz. Türkiyenin 81 ilinde sadece bir tek firmanın girebildiği başka bir ihale var mıdır? Bu hususu yetkililerin vicdanına havale ediyoruz.

Sason Kaymakamlığı ve ilçe Milli eğitim müdürlüğü tarafından okullar, eğitim yuvası olmaktan çıkartılıp rant kapısına çevrilmiştir
Bu uygulamalarla açıkça devlet zarara uğratılmış,kamu kaynakları belli kişi ve zümlelere peşkeş çekilmiştir.Bu şekilde anayasal suç işlenmiştir.. Bu durumu kamuoyunun ve halkımızın takdirine bırakıyor.

Eğitim Sen Batman şube olarak bu olayın takipçisi olacağımızı herkesin bilmesi gerekir.Bu bir peşkeş ve yağma ihalesidir. peşkeş ihalesine çanak tutanlardan,çocuklarımıza bozuk ve çürük gide yedirenlerden,,bu firmaları denetlemeyenlerden , öğrencilerimiz ve velileri adına yargı onunda hesap soracagimizdan kimsenin şüphesi olmasın.
Cunku çocuklarımız onların insafına bırakılmayacak kadar değerlidir.”