Savcı iki Kürt sanatçı için ceza istedi

Savcı iki Kürt sanatçı için ceza istedi
Yayınlama: 25.05.2022

ADANA – “Tanık” beyanlarıyla “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanatçı İlyas Arzu ve Jiyan Savcı için ceza talep edildi.

Adana’da açık ve “gizli” tanık beyanlarıyla “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan sanatçı İlyas Arzu ve Jiyan Savcı’nın 3’üncü duruşmasına devam edildi. Duruşmaya Arzu ve Savcı katılmazken, avukatları hazır bulundu. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Arzu ve Savcı’nın “silahlı eylemde kullanmak amacıyla terör örgütü PKK’ya eleman temin ettiklerini, müzik eğitimi vermek bahanesiyle bir araya getirdikleri gençlere örgütsel propaganda yaptıklarını ve kendilerinden etkilenen gençlerin örgüt adına kırsal alana gönderilmelerini sağladıkları” iddiasında bulunarak, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla cezalandırılmalarını talep etti.

Avukatlar ise, müvekkillerinin sanatçı olduğunu ve beyanda bulunan tanıklardan biri hariç hepsinin ifadelerini geri çektiğini belirterek, mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 3 Eylül’e erteledi. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.