Seçimlerde HDP’yi karalayan broşürlerin arkasında AKP çıktı!

Seçimlerde HDP’yi karalayan broşürlerin arkasında AKP çıktı!
Yayınlama: 21.06.2022

VAN- Van ve ilçelerinde 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri öncesi HDP’yi karalama adına dağıtılan sahte bildirilerin AKP tarafından basılarak ve dağıtıldığı dönemin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin oğlu Furkan Canikli’nin whatsapp yazışmalarıyla ortaya çıktı.

Van ve ilçelerinde 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri öncesi Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) karalama adına dağıtılan sahte bildirilerin AKP tarafından basılarak dağıtıldığı ortaya çıktı. Gazeteci Metin Cihan’ın bir süredir “Canikli dosyası” adıyla paylaştığı belgelerin içerisinde AKP’lilerin Whatsapp yazışmaları da yer aldı. Yazışmalarda dönemin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin oğlu Furkan Canikli, söz konusu broşürlerin AKP tarafından basılarak propaganda amacıyla dağıtıldığını belirterek, “Doğu’daki dindar kesimin desteğini almak için bizimkiler HDP’ye karşı oynuyorlar” sözleriyle itiraf ediyor. 

AKP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ HESAPLARINDA PAYLAŞMIŞTI

Sözü edilen broşürlerde, “Diyaneti kapatmak için oylar HDP’ye”, “Zorunlu din dersini kaldırmak için oylar HDP’ye”, “Eşcinsellere özgürlük için oylar HDP’ye”, “Erkekler birbirleri ile evlenebilsin diye oylar HDP’ye”, “Müslümanların kıblesi Kabe ise HDP’lilerin kıblesi Taksim’dir diyebilmek için oylar HDP’ye” şeklinde yer alıyordu. Hazırlanan broşürler neredeyse kentin tüm ilçelerinde dağıtılırken, dönemin AKP milletvekili adayları ise bu broşürleri paylaşarak HDP karşıtı propaganda yapmıştı. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.