Güvenlik gerekçesiyle bir süredir video yayınlamayan ve yeni bir ülkeye geçtiğinde ifşaatlarına devam edeceğini söyleyen Sedat Peker, kısa bir video yayınladı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker yayınladığı son videosunda “Size söz verdiğim gibi hepsini deli edeceğim” dedi.

Geçtiğimiz hafta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yetkilileriyle görüşen ve video yayınlamaya ara veren Sedat Peker, bugün 10’uncu videosunu yayınladı. 

Peker, “Zaferin büyüklüğü mücadelenin zorluğuyla ölçülürmüş” başlığıyla yayınladığı videonun başlangıcında, “Benim öldüğüm ya da cezaevinde olduğum yönünde bazı şeyler söylemişler. Bu nedenle bu kısa videoyu çekme zorunluluğu hissettim” dedi.

‘ISRARLI RİCALARIM SONUCU BU VİDEOYU YAYINLADIM’

Suikast yapılma riskinin çok yüksek olduğunun kendisine bildirildiğini söyleyen Peker, “Dostlarımız, kardeşlerimiz ya da bizden gıcık kapanların böyle düşünceleri olduğu için bulunduğum ülkeden rücada bulundum ve ısrarlı ricalarım neticesinde bu videoyu yayınlamamla ilgili olur çıktı” bilgisini verdi.

Peker, videolarının devamının geleceğine işaret ederek, “Biz akit yaptık. Ben akdimde verdiğim sözden dönmem. İlerleyen zamnlarda çok eğleneceğiz. Size söz verdiğim gibi hepsini deli edeceğim” ifadelerini kullandı.

‘SÖZ VERDİĞİM GİBİ AKDİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ’

15 gün sonra bulunduğu ülkeyle ilgili yeni bir değerlendirmenin yapılacağını söyleyen Peker, “Ama burada ama başka bir ülkede bir yolunu bulacağım, yaptığımız akdi tamamlayacağız” dedi.

Peker, 10’uncu videosunda şunları söyledi:

“Ben hayallerimi hep melteme göre ayarlarken hayat bana kasırga olarak, poyraz olarak geldi. Ben de hayata karşı tüm duruşumu kasırgaya, fırtınaya ve poyrazlara göre ayarladım. Bu sebeple gönlünüz rahat olsun; kendimizi de, sevdiklerimizi de, ailemizi de koruyabilecek kadar tecrübe sahibiyiz, cesaret sahibiyiz.

JİMMY LAİNG’İN KİTABINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Ben moralim bozukken hep benden daha kötü kadere sahip olmuş insanların kaderini incelerdim. Bunlardan bir tanesini cezaevindeyken okumuştum; ‘Sistemde 50 yıl’ diye. İskoçya’da 14-15 yaşlarındayken bir çocuk mahallede küçük bir suçtan dolayı hem kriminal bölümü olan hem de hastanesi olan bir yere giriyor. Orada da birkaç kere de kavgaya karıştığı için cezası devamlı suretle uzatılıyor. Sonra oradaki görevliler bakıyorlar; zeki, kurnaz bir adam. Çok güzel sistem kurabiliyor. Bunu kantin gibi bir yere veriyorlar, o kantinde de usulsüzlükler dönüyor. Bunu çalıştırarak oradan para kazanıyorlar. Sistem hep böyle işliyor, dünyanın neresi olursa olsun. Ve bu adam, -devamlı oradakiler de olumsuz rapor yazdıkları için- ömür boyu orada kalmasına karar veriliyor.

Aradan 50 yıl geçiyor. Bir tane kadın; hastaneye gidiyorlar. Adam ve kadın birkaç kelime konuşuyorlar ve bakıyorlar psikoloji bozuk değil. Ayrıca dahi gibi zeki bir adam. O kadının kefil olmasıyla oradan çıkıyor ve daha sonra bu kadınla evleniyor. Şimdi bu adamın durumu ne biliyor musunuz? İskoçya’da, İngiltere’nin en büyük üniversitelerinde konferanslar veriyorlar, sistemdeki aksaklıkları anlatıyor. Jimmy Laing; otobiyografi olarak kitap yazıyor. Bu kitap şu anda hukuk üniversitelerinde tamamlayıcı kitap olarak öneriliyor. Böyle kötü bir kaderimiz de olabilirdi. Düşünsenize ufacık bir çocukken 65 yaşına kadar orada geçirilen 50 yıl. Bu sebeple umudumuzu kaybetmemeliyiz. “