Selahattin Demirtaş’tan patlamaya ilişkin açıklama

Selahattin Demirtaş’tan patlamaya ilişkin açıklama
Yayınlama: 13.11.2022

Selahattin Demirtaş patlamaya ilişkin açıklamada bulundu. Demirtaş, “sivilleri hedef alan her saldırı hukuken, siyaseten, ahlâken ve vicdanen terördür. Asla kabul etmiyoruz” dedi.

Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,, sosyal medya hesabı üzerinden Beyoğlun’daki patlamaya dair açıklamada bulundu. Demirtaş, “Kim hangi amaçla ya da gerekçeyle yapmis olursa olsun, sivilleri hedef alan her saldırı hukuken, siyaseten, ahlâken ve vicdanen terördür” dedi.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alan İstiklal Caddesi’nde akşam saatlerinde patlama meydana geldi. yapılan ilk tespitlerde resmi rakamlara göre altı kişi öldü, 81 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Sosyal medya hesabı üzerinden birçok siyasi lider açıklamada bulundu. Demirtaş açıklamasında, “sivilleri hedef alan her saldırı hukuken, siyaseten, ahlâken ve vicdanen terördür. Asla kabul etmiyoruz. İstiklâl Caddesi’nde masum sivilleri açıkça hedef alan terör eylemini de lanetliyorum. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.