Şenyaşar ailesi bayramda adliye önünde olacak

Şenyaşar ailesi bayramda adliye önünde olacak
Yayınlama: 08.07.2022

Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte adalet mücadelesini sürdüren Ferit Şenyaşar, Kurban Bayramı’nı kutlamayacaklarını belirterek, “Yasımızı burada tutmaya devam edeceğiz” dedi. 

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 487’nci gününde devam ediyor. 

Aile, sabahın erken saatlerinde Suruç’ta bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelerek, bina girişinde nöbetlerini başlattı. “Yargı yolu ile devam eden zülüm tarihe geçiyor. Liderler bayram mesajı paylaşırken biz adliye önünde olacağız” dövizi taşıyan aile, adliyeye gelenlere dava hakkına bilgi verdi. 

4 YILDIR SÜREN ZULÜM

Eylemde konuşan Ferit Şenyaşar, “4 yıldır yargı yolu ile zülüm devam ediyor. Yarın Kurban Bayramı. Liderler hayatı olağan gibi gösterip bayram mesajları yayımlayacaklar ama Urfa Adliyesi önünde 1 buçuk yıldır sürekli gözyaşı döken bir anne var ve tek talebi mevcut olan yasaların işlemesi” dedi. 

‘BAYRAM YOK YAS VAR’

Hastanede yaşanan katliama dair 4 yıldır gizlilik kararı olduğunu ve dava açılmadığına dikkati çeken Şenyaşar, “4 yıldır işyerimize yapılan saldırı kamera görüntülerinde mevcuttur. Bilirkişi raporu var. Kardeşimin işyerinde yaptığı eylem meşru müdafaa kapsamındadır. Eğer adil bir yargılama olsaydı kardeşimiz aramızda olacaktı. 4 yıldır üstünlerin talimatı ile kardeşimiz hala tek kişilik hücrede tutuklu bulunuyor. Biz 4 yıldır bayram yaşayamıyoruz. Mücadelemize devam edeceğiz. Haklıyız. Milyonlarca insan davamıza sahip çıktı. Çünkü bizim istediğimiz adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Yarın Kurban Bayramı. Bizim evimiz adalet gelene kadar Urfa Adliye Sarayı kapısı olacak. Bayram kutlamayacağız, yasımızı burada tutmaya devam edeceğiz. Adalet gelmeyene kadar da buradan ayrılmayacağız” şeklinde konuştu. 

SANAL MEDYA PAYLAŞIMI

Aile, ayrıca sanal medya hesabından da sanatçı Tarkan, Adalet Bakanlığı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Yerel Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi etiketleyerek, “Yarın Bayram liderler bayram mesajları yayınlarken anne 487 gündür evi olan Adliye Sarayı kapısında adaleti beklemeye devam edecek… 4 yıldır dinmeyen acı, dinmeyen gözyaşı…” mesajı paylaştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.