Adalet mücadelesini kesintisiz sürdüren Şenyaşar ailesinin yaşadıklarını Meclis gündemine taşıyan HDP Milletvekili Ömer Öcalan, “‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.’ Biz bu meseleyi unutturmayacağız” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, 9 Mart 2021 tarihinden buyana Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti Tutan Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar’ın yaşadıklarını Meclis gündemine taşıdı. Konuya dair Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Öcalan, kürsüye Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar’ın adliye önünde nöbet tuttukları esnada çekilen fotoğraflarıyla çıktı. Konuşmasına saldırıyı “Unutturmayacağız” diye başlayan Öcalan, saldırının planlı olduğuna dikkati çekti. Saldırıyı “vahşet” olarak değerlendiren Öcalan, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve korumalarının Şenyaşar ailesi fertlerine iş yerlerinde saldırdığını ve Suruç Devlet Hastanesi’nde “infaz” ettiğini hatırlattı.

Saldırıdan sonra ağır yaralanan Fadıl Şenyaşar’ın tutuklandığını belirten Öcalan, 4 yıldır Elazığ Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulduğunu kaydetti. Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde “adalet” talebiyle başlattıkları nöbetin 389’uncu gününe girdiğini dile getiren Öcalan, saldırının yaşandığı tarihte AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın Şenyaşar ailesini “terörist” ilan ettiğini hatırlattı. Dönemin Tarım Bakanı, şimdi AKP Milletvekili olan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın 6 ay önce çıktığı televizyon programında Şenyaşar ailesinin “PKK ile bağlantısı yok, bu olaydan kaynaklı ben vicdan azabı çekiyorum” dediğini de sözlerine ekleyen Öcalan, Şenyaşar ailesinin 19 yıldır Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıtlı olduğunu belirtti.

‘BU KADAR VİCDANSIZLIK OLUR MU?’

Şenyaşar ailesinin Ramazan ayında “Çeteci bir anlayış” ile katledildiğini vurgulayan Öcalan, “Ramazan ayı yaklaşıyor. ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ diye bir hadis var. Bu kadar vicdansızlık olur mu? Şimdi de ‘bu işi farklı yollardan halledelim’ diyorlar. Bir tetikçi katliam yapıyor, sorunu çözmesi içinde bir başka tetikçi gönderiliyor. Modern hukuku baypas etmeye çalışıyorlar. Aşiret hukuku, yerel sorunların çözümü bizim için önemlidir ama bu mesele dünya kamuoyuna mal oldu. Her yerde konuşuluyor. Bunu kendi hukukunuz ile çözmeniz lazım. Bu iş Urfa Adliyesi’ni, Adalet Bakanlığını, hükümeti aşar. Bu işin anahtarı Cumhurbaşkanı’nın cebindedir. Cumhurbaşkanı hukukun yolunu açarsa bu mesele tartışılır ve katliamı yapanlar bir an önce tutuklanır” şeklinde konuştu.

‘ÜLKENİN ADALETİ’

Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde nöbette çekilen fotoğraflarını milletvekillerine gösteren Öcalan, “Bu ülkenin adaleti budur” dedi. Öcalan, devamında şunları söyledi: “Biz bu meseleyi unutturmayacağız. İktidarın içinde vicdanlı insanlar olabilir. Sadece oruç tutmak ile mesele çözülmüyor. Bu anne 65 yaşında, oğlu ile birlikte her gün Urfa Adliyesi önündedir. Geçen sene ilk iftarını adliye binası önünde açtı. Cumhurbaşkanı taraf tutmamalı, hukukun önü açılmalı sorumlular yargılanmalıdır.”