Şenyaşar ailesine İstinaf’ın kapıları da kapatıldı

Şenyaşar ailesine İstinaf’ın kapıları da kapatıldı
Yayınlama: 28.02.2022

ÖHD Temsilciliği’nin destek verdiği Antep Bölge Adliye Mahkemesi önünde Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesi, tutuklu oğulları için mahkeme heyeti ile yaptıkları görüşme talebi reddedildi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, Antep Bölge Adliye Mahkemesi önüne bugün tadışıdıkları Adalet Nöbeti sürüyor.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Antep Temsilciliği’nden oluşan bir heyet, nöbetlerini sürdüren aileye destek ziyaretinde bulundu. Aile heyeti ellerinde, “2 evladımı ve eşimi hastanede katlettiler! Tek tutuklu yok. Üstünlerin talimatıyla bir oğlum 4 yıldır tek hücrede tutuklu. Oğlum için acil tahliye istiyorum! #ŞenyaşarAilesineAdalet Herkes için adalet !” yazılı pankart ile karşıladı.

Ziyarette heyet adına konuşan ÖHD Antep Temsilcisi Mustafa Yalçın, “ÖHD olarak hep ailenin yanında olduk. Aile 357 gündür Adalet Nöbeti tutuyor. Emine annenin gözyaşları kurudu, kalmadı. ÖHD olarak bu zulmün son bulmasını talep ediyoruz. Sonuna kadar ailenin yanından kalacağız” dedi.

Ardından söz alan ailenin avukatı Bülent Duran, “Aile bugün Antep’e geldi. Eşini gözlerinin önünde katlederlerken tanıklık yapmış bir anne. Korkunç bir travma yaşadı ve gözyaşları dinmiyor. Bu annenin bir tek çığlığı var, adalet çığlığı. Bu çığlık herkes için. Ben bu dosyanın avukatı olarak onlarla bu sürecin bire bir tanığı oldum. Onlarca fail teşhis edilmesine rağmen Urfa’da yürütülen soruşturma yürümüyor. Açık bir katliam yapıldı. Bakan, vali, emniyet amiri buna tanık oldu. Yargı bir adım ilerlemiyor. Gerçek faillerin ortaya çıkarılması elzemdir. Fadıl Şenyaşar’ın özgürlük hakkı elinden alınmış durumda” diye konuştu.

‘BU ÇIĞLIK ADALET GETİRECEK’

Ailenin görüşmek istediği mahkeme heyetinin talebi ret ettiğini ifade eden Duran, devamında şunları söyledi: “Aile tahliye talebi ile ilgili heyete başvurdu ve nöbetlerini burada tutuyor. Heyet görüşme talebini ret etti. Kapıları kapattılar ama Emine annenin çığlığı elinde sonunda adaleti getirecek. Eşi ve çocukları gelmeyecek ama kısmen de olsa gözyaşları dinecek. Herkesin vicdanen buna ses vermesi gerekiyor. Sonuna kadar bu davanın avukatlığını yapacağız, eninde sonunda adalet gelecek.”

Heyet, aile ile birlikte bir süre nöbet tuttuktan sonra buradan ayrıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.