Şenyaşarlar herkesi ‘Adalet’ için Urfa’ya çağırdı

Şenyaşarlar herkesi ‘Adalet’ için Urfa’ya çağırdı
Yayınlama: 04.03.2022

Annesi Emine Şenyaşar’la birlikte sürdürdükleri Adalet Nöbeti’nin birinci yılına yaklaştığını belirten Ferit Şenyaşar, 9 Mart Çarşamba günü duyarlı ve adalet talebi olan herkesi Urfa Adliyesi önüne davet etti. 

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 361’inci gününde devam ediyor. Anne ve oğlu nöbetlerini Urfa Adliyesi binası giriş kapısında başlattı.

Annesiyle birlikte kesintisiz sürdürdükleri Adalet Nöbeti’nin 9 Mart Çarşamba günü birinci yılını dolduracağını belirten Ferit Şenyaşar, “Burada nöbetimize başlarken iki kişiydik, şuan davamız bir kamuoyu davasına dönüşmüş. Herkes bu nöbete sahip çıkıyor. Daha önce nöbetimizin 200’uncu gününde 200 avukat ile birlikte nöbetimizi tuttuk. Türkiye’de hak, hukuk ve adaletten bahseden bütün insan hakları savunucularına sesleniyoruz; 9 Mart Çarşamba günü gelin bizimle bir gün Adalet Nöbeti tutun. Bir günlüğüne de olsa bu nöbeti herkesle tutmak istiyoruz. Herkes gelsin bir gün bu adliye binası önünde otursun ve nasıl zorluklar içinde bu mücadeleye devam ettiğimize şahit olsunlar. Bu nöbetimiz tarihe geçiyor, tarihe tanıklık etmek isteyen herkesi 9 Mart Çarşamba günü adliye binası önüne bekliyoruz” diye konuştu.

‘HAKLI BİR DAVAMIZ VAR’

Şenyaşar, 14 Haziran 2018’de maruz kaldıkları katliamın ardından hukuken “Zulmün” sürdüğünü belirterek “Talebimiz adalettir. Bu talep ettiğimiz adalet herkese lazım olacak. Herkes için talep ettiğimiz adaleti herkes bize eşlik ederek onlarda talep etsin. Çağrımız vicdanı olan herkesedir” dedi. Şenyaşar, “Biz bir yılı burada oturarak geçirmedik, maruz kaldığımız hukuksuzluğu herkes anlattık. Urfa’da farklı bir hukuk sistemi var. Nöbet boyunca 6 kez gözaltına alındık, annemin 14 defa ifadesi alındı, hakkında soruşturmalar açıldı. Haklı bir davamız var. Taleplerimiz karşılanana kadar bu mücadele devam edecek” ifadelerini kullandı.

İKİ TALEP

Adalet Nöbeti’nin iki talebi olduğunu dile getiren Şenyaşar, devamında şunları söyledi: “İş yerimizde kardeşlerim ile birlikte yaptığımız bütün eylemler meşru müdafaa kapsamında olmasına rağmen kardeşime (Fadıl Şenyaşar’a) 37 yıl 9 ay ceza verdiler ve 4 yıldır tek kişilik hücrede. Eğer adil bir yargılama olsa kardeşim dışarıda olurdu. Kardeşimin serbest bırakılmasını istiyoruz. İkinci talebimiz ise Suruç Devlet Hastanesi’nde yüzlerce kamu çalışanının gözleri önünde bir katliam yapıldı, katliam ile ilgili gizlilik kararı 4 yıldır korunuyor. Bu hukuksuzluktur, davanın açılmasını talep ediyoruz. Nöbetimiz Çarşamba günü birinci yılını dolduracak. Bir yıldan sonra biz taleplerimiz karşılanmazsa burada oturmaya devam edeceğiz. Sadece oturmayacağız, yetkililerin kapılarını daha sert çalacağız. Savcılar, HSK, Anayasa Mahkemesi önünde adalet arayacağız. Sonuna kadar hak, hukuk ve adalet demeye devam edeceğiz.”

ANNE ŞENYAŞAR: HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUM

Adalet talep eden insanlar için sembolleşen Emine Şenyaşar da Adalet Nöbeti’nin yıl dönümünde herkesi adliye binası önüne davet ederek şunları söyledi: “Herkes gelsin bizim yanımızda olsun. Ben gelen insanların yolunu gözlüyorum. İnsanlar beni ziyaret ettiklerinde mutlu oluyorum. Oğlum tek kişilik hücrede tutuklu, serbest bırakılsın istiyorum. Hastanede katliam yapanlarında tutuklanmasını istiyorum. Ben herkes için adalet istiyorum. Herkes bulunduğu yerden bize destek olmalı, buraya gelemeyenler bize dua etsinler. Burada bize zulüm ediyorlar, katiller dışarda geziyor. Adalet sağlanmadan ben buradan kalkmayacağım. Bir yıl olacak, adalet sağlanmazsa bir yıl daha burada geçireceğim. Sağlık sorunlarım var ama oğlum olmadan ben evde oturamam. Adalet sağlanırsa bu herkes için adalet olur.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.