Şenyaşarlar soruşturmasında Yıldız ailesinden 9 kişi gözaltına alındı

Şenyaşarlar soruşturmasında Yıldız ailesinden 9 kişi gözaltına alındı
Yayınlama: 23.04.2022

Şenyaşar ailesine yönelik katliama dair yürütülen soruşturma kapsamında, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız’ın da aralarında olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Urfa Adliyesi önünde 410 gündür Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesinden 3 kişiyi katledip, 2 kişiyi yaralayan AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, yeğeni Osman Şah Yıldız ve Osman Yıldız’ın da aralarında olduğu 9 kişi gözaltına alındı. Gizlilik kararı konulan soruşturma kapsamında gözaltına alınanların, katliamda ismi geçenler olduğu öğrenildi. Urfa Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan 9 kişinin ifade işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. Soruşturmada 43 kişinin isminin geçtiği belirtildi. 

ŞENYAŞAR OLAYININ GEÇMİŞİ

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları seçim çalışmaları sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşar ailesine saldırmış, başlayan olaylarda Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. AKP’li Yıldız’ın yakınları Suruç Devlet Hastanesi’nde de saldırılarını sürdürmüş, ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar eşi Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde linç edilerek katledilmişti. Yaşanan olaylarda AKP’li milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da bulunamayan bir silahtan çıkan mermi ile yaşamını yitirmişti.

Olaya dair yürütülen soruşturma, aynı gün olmasına rağmen işyeri ve hastane olarak iki ayrı dosyaya ayrıldı. İşyeri dosyası ile ilgili açılan davada, Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız’a ise 18 yıl ile hapis cezası verildi. Hastanede yaşanan katliama dair yürütülen soruşturma dosyasında ise gizlilik kararı devam ediyor. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.