Şiddet gördüğü için sığındığı ağabeyi tarafından reddedilen kadın yaşamına son verdi

Şiddet gördüğü için sığındığı ağabeyi tarafından reddedilen kadın yaşamına son verdi
Yayınlama: 08.09.2022

Mersin’de dini nikahlı olduğu erkekten şiddet gördüğü için ailesinin yanına giden 20 yaşındaki Celile Hami, ağabeyi tarafından ‘O senin kocan’ cevabıyla kabul edilmeyince intihar etti.

Mersin’de Celile Hami (20), dini nikahla birlikte yaşadığı Fadıl Hakim’in (25) psikolojik ve fiziksel şiddetinden kaçıp ağabeyi Muhammed Hami’nin (27) evine gitti. Ağabeyi tarafından kabul edilmeyen Celile Hami yaşamına son verdi.

DHA’nın haberine göre Suriye’nin Halep kentinden 2014 yılında ailesiyle Türkiye’ye gelen Celile Hami, 2 sene önce Fadıl Hakim ile dini nikah kıyıp, Mersin’e yerleşti. Hakim’in bir süre sonra Celile Hami’ye psikolojik ve fiziksel şiddet uygulamaya başladığı, hamile kalan kadının bu nedenle bebeğini düşürdüğü öğrenildi. Fadıl Hakim’in şiddetine dayanamayan Celile Hami, önceki hafta ağabeyi Muhammed Hami’nin Yüreğir ilçesi, Gülbahçesi Mahallesi’ndeki evine gitti.

ŞİDDETTEN KAÇIP GELEN KADINA AĞABEYİNDEN ‘O SENİN KOCAN’ YANITI

Sürekli şiddet gördüğünü ağabeyine anlatan Celile Hami, Hakim’den kurtulmak ve yanlarında kalmak istediğini söylediği, ağabeyi Muhammed Hami’nin ise “O senin kocan. Onun yanına döneceksin. Burada kalamazsın” dediği öğrenildi.

Dün sabah saatlerinde çamaşır sermek için 3 katlı binanın çatısına çıkan komşuları, Celile Hami’yi odunlukta hareketsiz halde buldu.

İhbar üzerine adrese gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Celile Hami’nin öldüğü belirlendi. Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemesinin ardından Celile Hami’nin cansız bedeni, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.