Siirt’te Mülteci kamyonuna jandarma ateş açtı: 2 ölü, 10 yaralı

Siirt’te Mülteci kamyonuna jandarma ateş açtı: 2 ölü, 10  yaralı
Yayınlama: 27.06.2021

Siirt’in Pervari ilçesinde jandarmanın, 84 mültecinin olduğu araca ateş açması sonucu 2 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

Siirt’in Pervari ilçesi Beğendik beldesi mevkisinde ‘şüpheli’ bulunduğu gerekçesiyle bir kamyon jandarma tarafından takibe alındı. 

Valiliğin iddiasına göre gece saat 01.30 sıralarında Beğendik Köprüsü’ndeki yol kontrol noktasına yaklaşan kamyonun sürücüsü, ‘dur’ ihtarına uymadı.

Sürücünün araçla kaçmaya çalıştığını ve jandarmaya ateş açtığını öne süren Valilik, içinde Afganistan ve Pakistanlı 84 mültecinin olduğu kamyonu taradı. Jandarma ateşi sonucu 2 mülteci ölürken, 10 kişi de yaralandı.

Yaralılar sağlık görevlilerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Kamyon sürücüsü gözaltına alınırken, mültecilerin ise kaçtığı öne sürüldü. 

Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada, Pervari ilçesinden Beğendik Beldesi istikametine doğru seyir halinde olan şüpheli bir aracın olduğu ve araç sürücüsünün şüpheli hareketler sergilediği, 27 Haziran 2021 günü saat 00.22’de 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildiği belirtildi.

Açıklamada, “Pervari-Beğendik Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından Beğendik Köprüsü üzerinde yol emniyet ve kontrol devriyesi icra edilmeye başlanılmış, saat 01.27 sıralarında kontrol noktasına yaklaşmakta olan şüpheli araç (kamyon) devriye tarafından yapılan dur ihtarına uymadığı ve hızını artırarak aracı personelin üzerine sürüp, araçtan personele ateş açılması üzerine, devriye personeli de ateşe ateşle karşılık vermiştir.” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.