SİİRT – “Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında Siirt’e düzenlenecek buluşma öncesinde hazırlıklar sürüyor.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında Siirt’e yapılacak halk buluşması için çalışmalar sürüyor.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın katılacağı buluşma 20 Ağustos saat 16.00’da HDP İl Örgütü binası önünde yapılacak. Buluşma öncesinde HDP Siirt İl Örgütü’nde HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Sıddık Taş ve HDP’li yöneticilerin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

HDP Siirt İl Eşbaşkanı Yusuf Batur, halklar üzerinde devam eden tecride dikkat çekerek, “Tecridin, ırkçılığın, faşizmin ekonomi kaygıların son bulması için buluşmada yerimizi alalım. Tepkimizi alanda gösterelim” diye konuştu.

BULUŞMAYA DAVET

Taş ise, faşizm, tecrit, gözaltı ve tutuklamalara karşın alanlara çıkılarak buluşmalar gerçekleştirildiğini belirterek, “Halkımızla, köy, mahalle, belde ve ilçelerde bir araya gelerek buluşmaya davet edeceğiz. Burada halk ile bir araya gelirken talep ve önerilerini de dinleyeceğiz” dedi.

İLÇELERE ZİYARET

Yapılan konuşmaların ardından HDP milletvekillerinden Sıddık Taş, Sanayi Sitesi’nde; Remziye Tosun, Eruh ilçesinde; Necdet İpekyüz, Kurtalan ilçesinde; İmam Taşçıer ise Baykan ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirerek buluşmaya katılım çağrısı yaptı.