Silivri 5 Nolu Cezaevi’nde gardiyanlar tarafından işkence gören 2 tutuklu yaşamını yitirdi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, “Adalet Bakanlığına Sesleniyoruz! Silivri 5 No’lu Hapishanesi’nde Neler Olduğunu Açıklayın!” başlığıyla acil bilgi notu paylaştı. Acil bilgi notunda, Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde gardiyanlar tarafından işkence gören Serhan Yılmaz ve adı öğrenilemeyen diğer bir tutuklunun yaşamını yitirdiği belirtildi. Bilgi notunda ayrıca Serhan Yılmaz isimli tutuklunun cenazesinin ailesi tarafından alındığı bilgisine de verildi.

Konuya dair bugün saat 11.00’da Beyoğlu’nda bulunan İHD Şube binasında basın toplantısı düzenleneceği bilgisi paylaşılarak, şunları kaydedildi: “6 Nisan günü Silivri 5 Nolu Hapishanesinde sayım sırasında mahpusların darp edildiği, ardından sürekli işkenceye maruz bırakıldıkları ve intihara zorlandıkları, haklarında gerçeğe aykırı tutanak tutulduğu, doktora götürüldüklerinde darp yoktur diye beyanda bulunmaya zorlandıkları ve 8 mahpusun Silivri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı yönlü bilgilerin kamuoyuna yansıması sonrasında Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü 9 Nisan günü yaptığı açıklamada olayı yalanlamıştır.

2 TUTUKLU YAŞAMINI YİTİRDİ

Ancak işkence ve kötü muamelenin halen devam ettiği, mahpusların avukatları ile görüşmelerinin engellendiği ve hastaneye kaldırılan mahpuslardan Serhan Yılmaz ve adı öğrenilemeyen diğer bir mahpusun dün hayatını kaybettiği, Serhan Yılmaz’ın cenazesinin ailesi tarafından alındığı öğrenilmiştir. Gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmak amacıyla mahpus yakınları ve milletvekillerinin de katılımı ile yapacağımız basın toplantısına katılımınızı dileriz.”