Silvan’da esnaf ziyaretine polisten engel

Silvan’da esnaf ziyaretine polisten engel
Yayınlama: 18.08.2021

DİYARBAKIR – HDP Diyarbakır İl Örgütü’nün Silvan ilçe binası önünde yapacağı halk buluşması öncesi gerçekleşen esnaf ziyareti, polis tarafından engellendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, “HDP’liyiz, her yerdeyiz” kampanyası kapsamında bugün Silvan İlçe binası önünde yapacağı halk buluşması etkinliği öncesi ilçede ki esnaf ziyareti yapmak istedi. Milletvekili Meral Danış Beştaş, Ayşe Acar Başaran ile il ve ilçe örgütleri temsilcilerinin de içinde bulunduğu çok sayıda partilinin esnaf ziyareti, polisler tarafından engellendi.

HALKLA BULUŞMASINA ABLUKA

Polisler tarafından kalkanlarla etrafı sarılıp ablukaya alınan heyet, duruma sert tepki gösterdi. HDP Siirt Milletvekili Beştaş, kendilerini ablukaya alan polislere “Diğer siyasi partilerin Karadeniz’de, Ege’de, İç Anadolu’da ve Marmara’da yaptıkları çalışmaları izliyoruz. Oralarda o partilere karşı hiçbir engelleme yok ama HDP’nin halkla buluşmasını engellemek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Siz bizi engellemek istedikçe Silvan halkı buraya gelmeye davam edecek” dedi.

‘BULUŞMA GERÇEKLEŞECEK’

Abluka etrafında bir araya gelen onlarca yurttaş yaşananları ıslık ve alkışlarla protesto etti. Halkın karalılığı karşısında HDP’li milletvekilleri Beştaş ve Başaran “Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Halk buluşmamızı yapacağız” çağrısı yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından kitle ilçe binasına doğru yola koyuldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.