Silvan’da katledilen Ayşe Tayurak için yürüyüş

Silvan’da katledilen Ayşe Tayurak için yürüyüş
Yayınlama: 08.07.2021
Silvan ilçesinde toplanan kadınlar, düzenledikleri yürüyüş ile Ayşe Tayurak’ın katledilmesine dikkat çekti.

Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı öncülüğünde Silvan’da bir araya gelen kadınlar, Adem Tayurak tarafından katledilen Ayşe Tayurak için eylem gerçekleştirdi. Ayşe Tayurak’ın fotoğraflarının taşındığı Hükümet Konağı Parkı’ndaki eyleme, çok sayıda kadın katıldı. Eylemde sık sık “Ayşe’ye ses olun”, “Katiller içeri”, “Ayşe ölümsüzdür” sloganları atıldı.

‘ANNEM KORUNAMADI’

Eylemde konuşan Ayşe Tayurak’ın kızı Elif Tayurak, Adem’in intihar süsü vererek katliamı gerçekleştirdiğini belirterek, “Diyarbakır, Silvan halkı vicdanlıdır. Katillerin yüzüne bakmayacağına inanıyorum. Adalete de çağrıdır. Annem emniyete başvurarak ‘beni koruyun’ dedi. Korunamadı. Bari haklarını koruyalım” diyerek dayanışma çağrısında bulundu.

‘SAVCI DOSYAYI KAPATMAK İSTEDİ’

Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı adına açıklama yapan İrem Yıldız ise şüpheli kadın ölümlerinin arttığına dikkat çekerek, “Savcılık tarafından dosya intihar olarak değerlendirilerek kapatılmak istenmişse de Ayşe’nin çocuklarının ve komşularının ifadeleri, ısrarı Ayşe’nin ölümüne ilişkin şüphelerin olduğu bilgisi kamuoyuna yansımıştır. Ayşe’nin, hikayesinin her yanı, erkek şiddetinin boyutlarını ve devletin tüm mekanizmalarının ve de toplumun hassasiyetleri diye dayatılan anlayışın yansımasıdır. Son olarak devlet politikaları, kolluk güçlerinin kayıtsızlığı, yargının cezasızlık pratikleri şiddeti önüne geçilemez bir hale getirmiştir. İntiharlara dair ceza kanununda da düzenlendiği gibi, intihara yönlendiren ve sürükleyenin de fail olduğu ve cezalandırılması gerektiğini haykıracak ve gerçek adalet sağlanana kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

KADINLAR YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ

Açıklamanın ardından kadınlar Ayşe Tayurak’ın katledildiği eve kadar yürüyüş düzenledi. İlçe merkezinden sloganlar eşliğinde başlatılan kadınların yürüyüşü, polislerce “güvenlik” gerekçesiyle Diyarbakır Caddesi’ndeki Saat Kulesi önünde engellendi.

Kadınlar daha sonra eylemlerine sloganlar eşliğinde son verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.