Sınır ötesinde psikolojisi bozulan 10 uzman çavuş istifa etti

Sınır ötesinde psikolojisi bozulan 10 uzman çavuş istifa etti
Yayınlama: 06.05.2022

Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarına katılan 10 uzman çavuş, yaşadıkları psikolojik sorunlar nedeniyle istifa etti. 

Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne dönük Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) işbirliğiyle 17 Nisan’da başlattığı saldırılarda, şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Yaşanan şiddetli çatışmalar, askerlerin psikolojisine olumsuz etki etmeye başladı. Türkiye’nin havadan ve karadan sürdürdüğü saldırılara rağmen artan kayıplarının, askerler arasında tartışmalar yarattığı belirtildi.

TRAVMA BAŞLADI

Edinilen bilgilere göre; şiddetli çatışmalar ve zorlu arazi koşulları nedeniyle askerler zorluk çekerken, kimi askerlerde travmaya yol açtı. Saldırılarda yaşanan asker kayıpları üzerine uzman çavuşlar arasında tartışmaların büyüdüğü ve bölgeye gitmek istemedikleri belirtildi. Şimdiye kadar saldırılara katılan en az 10 uzman çavuşun istifa ettiği ileri sürüldü.

BİLİNMEYEN ARAZİLER

İstifa eden bir uzman çavuş, bölgedeki koşulların kendilerine anlatılandan daha kötü ve zor olduğunu, bunu bölgeye gittikleri ilk anda fark ettiklerini aktardı. TSK’ye katılmadan önce hem ekonomik hem de milliyetçi duygularla uzman çavuş olmaya karar verdiğini belirten uzman çavuş, işsiz kalınca, arkadaşlarının da önerisiyle uzman çavuş olmaya karar verdiğini söyledi. Önce “vatan millet” diyerek kendini ikna ettiğini kaydeden uzman çavuş, sonrasında işin maddiyata döndüğünü, bölgeye gidince ölümü gördüklerini aktardı.

Sınır hattında bilmedikleri arazilere sürüldüklerini belirten uzman çavuş, çıkan çatışmalarda çok sayıda askerin yaşamını yitirdiğini aktardı. Uzman çavuş, geçtiğimiz yıl başlatılan saldırılara 10 asker olarak katıldıklarını ancak 2 askerin geri dönebildiğini söyleyerek, psikolojik sorunlar yaşadığını, bu nedenle istifa ettiğini söyledi.

MA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.