Şırnak merkez ve ilçelerinde gözaltına alınan 29 kişiden 24’ü serbest bırakılırken, 3 kişi tutuklandı. 

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında son bir haftada Şırnak, Cizre, İdil ve İdil’in Ereban Beldesi ile Şırnak’ın Dêrgûl Beldesi’nde aralarında çocuk kadın ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eşbaşkanlarının da olduğu 29 kişi gözaltına alındı. Şuana kadar mahkemeye çıkarılan 24 kişi serbest bırakılırken, 3 kişi tutuklandı. İki kişinin de gözaltı süresi uzatıldı.

CİZRE

Cizre’nin Yafes Mahallesi’nde yapılan ev baskınlarında Yahya Üstek (16), Yusuf Tok Yaş (15), Abdullah Bayar (20), Mahsum Birlik (21), Zeynep Ecer, Çimen Ecer, Ebubekir Çıkmaz, Faruk Özdal, Azat Bayram, Sadık Bayar, Ferhat Sirkeci, Sedin Bozkurt, Sait Yaşar, Taybet Asikar, Şükrü Elçi, Harun Akdoğan, Diyar Belten ve ismi öğrenilemeye 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 25 kişiden Mahsum Birlik, Ebubekir Çıkmaz ve Abdullah Bayar tutuklandı.

İDİL

10 Mayıs’ta İdil’in Ereban (Karalar) Beldesi’nde yapılan ev baskınlarında HDP belde Ebşaşkanı Müzeyyen İnan ve oğlu Osman İnan, Tarık Ül ile Dilgeş Rüstemoğlu gözaltına alındı. Müzeyyen İnan ve Osman İnan’ın gözaltı süreleri 4 gün uzatılırken, Tarık Ül ve Dilgeş Rüstemoğlu ise çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.