SMA Hastası bebek Şervan Danış, sosyal medyada ırkçı saldırıya uğradı.

SMS Hastası 8 aylık Şervan Danış için sosyal medyada yapılan bağış kampanyasının yapıldığı canlı yayına bağlanan ali_taskesen6969 rumuzlu şahıs canlı yayına bağlanarak hasta bebeğe yönelik hakaret, küfür ve tehditler savurdu. Kar maskesi takarak elinde kılıç ile canlı yayına bağlanan şahıs ‘Şervan’ı kesebilirim….” diyerek hakaret ve küfürler savurdu.

Bebeğin ailesi ırkçı şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.

https://www.instagram.com/p/CQ0-uaClRTT/?utm_source=ig_web_copy_link

”Bir bebeğin dini, dili, ırkı yoktur!”

Irkçı saldırıya ilişkin sosyal medyada açıklama yapan hasta bebeğin ailesi, ”Bir bebeğin dini, dili, IRKI yoktur! Şervan bebeğimiz henüz 8 aylık ve her şeyden habersiz, kendinden büyük makinelerle yaşam mücadelesi veriyor. Çektiği acılara karşı direniyor ve günden güne gözlerimizin önünde eriyor! Bunlar yetmezmiş gibi kampanyamızın başından beri maalesef isminden ve geldiği aileden (Kürt bir ailenin çocuğu oluşundan) ötürü dışlanıyor ve kampanyamız sabote ediliyor. Irkçılığa maruz kalıyoruz! Mesajlarla veya yorumlarla ve iki gündür canlı yayınlarımıza katılarak yayınımızı sabote eden bu kör zihniyetteki kişilerden hakaretler ve ağza alınmayacak küfürler duyuyoruz!
8 aylık bir bebeğe bile isminden dolayı tahammülü olmayanların ‘Şervan terörist’ ‘Şervan Kürt gebersin’ gibi ve daha nice hakaretlerini sürekli okumak, görmek ve duymak zorunda kalıyoruz!
Böylelerine karşı herkesi Şervan’a sahip çıkmaya davet ediyoruz! Gelin hep beraber Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Rum ve sayamadığımız tüm milletler Şervan’ın elinden tutalım ve ona iyiliği, kardeşliği öğretelim. Burdan da o ırkçı şahsiyete “Sen 8 aylık masum bir bebek olan Şervan’ın ölmesini istiyorsun, biz ise senin bu utanç ve şeref yoksunluğunla uzun seneler yaşamanı, insanlara ibret olmanı diliyoruz” dedi.