Sokakta Kürtçe müziğe polis engeli

Sokakta Kürtçe müziğe polis engeli
Yayınlama: 31.01.2022

HDP Şırnak eski Milletvekili Ferhat Encu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul İstiklal caddesinden sokak müziği yapan gençlere polisin engel olduğunu söyledi. Encu, Kürtçe müzik yapan gençlere bir sivil polisin, “heryer benim bölgem,yapamazsınız” dediğini aktardı.

‘POLİSLER KANUN KESİCİ OLMUŞ!’

Dün yapmış olduğu paylaşımın üzerine bugün de sokak müzisyenlerinin Kürtçe müzik yaptıkları için engellendiğini belirten Encu, “Polisler kanun kesici olmuş! Hangi dilden müzik yapılacağı onlar karar veriyorlar” ifadelerini kullandı.

Encu sosyal medya hesabından müzisyenlerin engellendiği görüntüleri şu ifadelerle paylaştı:

“Maalesef bu günde İstiklal caddesinde Kürtçe sokak müziğini yapan gençler engellenmiş. Polisler kanun kesici olmuş! Hangi dilden müzik yapılacağı onlar karar veriyorlar.”

‘HER YER BENİM GÖREV ALANIM, YAPMAYACAKSIN’

Encu, bir başka paylaşımında ise polisin müzisyenlere “Her yer benim görev alanım. Meydan, burası, her yer benim görev alanım. Yapmayacaksın” ifadelerini kullandığı videoyu paylaştı.

“İstiklal caddesinde Kürtçe müzik yapan gençlere bir sivil polis; ‘her yer benim bölgem’, ‘yapamazsınız’ diyor.”

Encu dün yapmış olduğu paylaşımlarda, “tahammülsüzlüğünüz Kürtçeye olan düşmanlıktan geliyor” ifadelerini kullanmıştı. Encu’nun dünki paylaşımı şöyle:

“Az önce İstiklal caddesinde Kürtçe sokak müziğini yapan bir kişi beni aradı. Kürtçe müzik yaptıkları için polis şiddetine ve hakaretlerine maruz kaldıklarını ifade etti. Şu anda da Beyoğlu polis karakolunda 4 arkadaşının gözaltında olduğunu söyleyip hukuki yardım talep etti. O cadde de birçok dilde sokak müziği yapılıyor. Niye sadece Kürtçe müziğe karşı böyle bir yasaklamanız var. Bu tahammülsüzlüğünüz Kürtçeye olan düşmanlıktan geliyor. Bunu çok iyi biliyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.