Söylemediği sözler nedeniyle HDP’li Remziye Tosun’a soruşturma açıldı

Söylemediği sözler nedeniyle HDP’li Remziye Tosun’a soruşturma açıldı
Yayınlama: 29.03.2020

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Gençlik Meclisi’nden bir kişinin koronavirüs nedeniyle dışarı çıkmama çağrısı yapması nedeniyle HDP Milletvekili Remziye Tosun hakkında soruşturma açtı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi’nin halkın koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Diyarbakır sokaklarında yaptığı çağrı nedeniyle HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında soruşturma açtı.

SORUŞTURMA VAR AMA İDDİA EDİLEN İFADELER YOK

Savcılık, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ve yanında gezdirdiği bir kişiyle beraber sokak sokak gezip, “Hükümet istiyor ki Kürt halkı ölsün. Bu yüzden burada sizin için tedbir almıyor” diye anons yaptırdığı gerekçesiyle Tosun hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Ancak, Tosun’un kendi sayfasında paylaştığı ve savcılığın basın mensuplarına servis ettiği görüntülerde, Kürtçe anons yapan kişinin “Hükümet istiyor ki Kürt halkı ölsün. Bu yüzden burada sizin için tedbir almıyor” ifadelerinin hiçbir yerde geçmediği görüldü.

Savcılık hem Tosun’un hiçbir konuşma ve anons yapmadığı ve başkasının yaptığı ancak soruşturmaya gerekçe yapılan ifadelerinin kullanılmadığı görüntüler nedeniyle Tosun’a soruşturma açtı.

O GÖRÜNTÜLERDEKİ İFADELER

Görüntülerde anons yapan kişi, “HDP Gençlik Meclis olarak size çağrımızdır. Değerli halkımız, koronavirüs bütün dünyaya yayıldı. Bu virüsü kapanların yayması nedeniyle dünyada çok sayıda insan öldü. Hükümet, halk için tedbir almıyor, aldığı tedbirler eksik ve doyurucu değildir. Bunun için kendimize ve ailemize dikkat etmeliyiz. Kesinlikle dışarı çıkılmamalıdır. Ellerinizi sürekli sabunla yıkayın. Sarılmayın, tokalaşmayın” ifadelerini kullanıyor. (Mezopotamya Ajansı)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.