Soylu ırkçı saldırıyı savundu

Soylu ırkçı saldırıyı savundu
Yayınlama: 23.03.2022

 Geçtiğimiz Ağustos ayında Antalya’nın Elmalı ilçesinde Kürt işçilere yönelik ırkçı saldırıya dair verilen önergeye yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayda herhangi bir darp olayının olmadığını savundu. 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, 1 Ağustos 2021 tarihinde Antalya’nın Elmalı ilçesine bağlı Bayralar köyünde yaşayan mevsimlik tarım işçilerine yönelik 300 kişilik ırkçı grubun saldırısına dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesine aylar sonra yanıt geldi. Tanrıkulu’nun önergesinde yer alan, “Elmalı İlçesi’ne bağlı Bayralar köyünde yaşayan mevsimlik tarım işçilerine saldıran 300 kişilik ırkçı gruba yönelik başlatılan herhangi bir inceleme ve soruşturma var mıdır? Varsa güncel akıbeti nedir” sorusuna yanıt veren Soylu, olayın ırkçı saiklerle işlenmediğini iddia etti. Soylu, söz konusu önergeye verdiği yanıtta, olayın su kuyusu sebebi ile yaşandığını ileri sürdü.

SOYLU: HERHANGİ BİR DARP OLMADI

Soylu’nun Tanrıkulu’nun önergesine verdiği cevap şöyle: “1 Ağustos 2021 günü saat 12.30 sıralarında Antalya Elmalı İlçesi Bayralar mahallesinde ikamet eden vatandaşla ile mevsimlik tarım işçileri arasında sözlü tartışma yaşandığı 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından Elmalı İlçe Jandarma Komutanlığı’na bildirilmiş. Yapılan ihbar ilçe jandarma komutanı emir komutasında oluşturulan devriye ile müdahale edilmiştir. Olay yerinde alınan şahıs ifade tutanaklarında tartışmanın su kuyusu sondaj sebebi ile yaşandığı tarafların bir birlerini tehdit ve hakarette bulunduğu, herhangi bir darp cebir durumu ile nefret veya ayrımcılık içeren söylemin olmadığı anlaşılmıştır. Tarafların bir birlerinden şikâyetçi olmamaları üzerine yaşananlar Elmalı Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bildirilmiş, alınan talimat doğrultusunda herhangi bir adli işlem başlatılmamış olup, konu ile ilgili tutanak tanzim edilerek, ilçe jandarma komutanlığı tarafından ilçe kaymakamına olayla ilgili bilgi verilmiştir. Ayrıca mevsimlik tarı işçilerinin mahalleden ayrılma talepleri doğrultunda jandarma devriyelerinin nezaretinden güvenli bir şekilde mahalleden ayrılarak, Koca Pınar Mahallesi’ne ulaşmalarının sağlanmış olduğu, hususunda bilgi ve gereğine arz ederim.”

NE OLMUŞTU?

Antalya’nın Elmalı ilçesine bağlı Bayralar Köyü’nde yaşayan mevsimlik tarım işçileri, geçtiğimiz Ağustos ayında 300 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uğramış, ırkçı grubun saldırı ve tehditlerine maruz kaldıktan sonra köyü terk etmek zorunda kalmıştı. Mezopotamya Ajansı’nın olay günü ulaştığı mevsimlik tarım işçisi Servet Kurğa ise, “Dün gece saat 00.00’da bize saldırdılar. Patronumuzun burnu ve kaburgası kırıldı. Bize, ‘Siz Kürtsünüz, bizim topraklarımızı terk edin’ dediler. Bugün de gelip bize saldırdılar. Şuanda jandarma gözetiminde köyden çıkarılıyoruz. Hiçbir eşyamızı alamadık. Şuanda akrabalarımızın yanına Elmalı’ya gidiyoruz” diye konuşmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.