Soylu, ‘Kılıçdaroğlu onursuzdur’ dedi

Soylu, ‘Kılıçdaroğlu onursuzdur’ dedi
Yayınlama: 08.11.2022

İçişleri Bakanı Soylu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na ‘onursuz’ diyerek hakaret etti. CHP’li Özgür Özel Soylu’ya “Zavallısın. İlk seçimde o koltuktan ineceksin, hesap vereceksin” sözleriyle tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

CHP Liderine ‘onursuz’ diyerek hakaret eden Soylu, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

“Onursuz olan, Kılıçdaroğlu’dur. Büyükelçilere bu cennet vatanı pazarlayan, askerimize ‘kimyasal silah’ kullanıyor iftirası atanları savunan, Emniyet ve Jandarma’ya ‘cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti’ yaftası takan, PKK’nın Suriye kolu PYD’yi ‘barış elçisi'(!) ilan eden, PKK mensuplarını sözde ‘gazeteci’ diyerek savunan, Türkiye’de terör bitiyor diye üzülen, eşkıya takımına mahkeme bastıran, 15 Temmuz’a ‘tiyatro’ diyen, kaç seçim kaybettiğini unuttuğumuz, koltuğunu işgal eden, Kılıçdaroğlu onursuzdur.”

CHP’DEN TEPKİ: HESAP VERECEKSİN

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından Soylu’ya tepki gösterdi.

Özel, “Genel Başkanımıza hadsiz ifadelerle saldıran zat, iftira ve yalanlarla dolu bir twit atmış. Dün tükürdüğün yüzü öpen, dün küfrettiğine methiyeler düzen yalan bitmeden doğru söz etmeyen bir zavallısın. İlk seçimde o koltuktan ineceksin! Hesap vereceksin!!!” ifadelerine yer verdi.

‘KOLTUK SEVDALISI BİR ZAVALLISIN’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da, “Fotoroman Süleyman’a “Gram onurun varsa istifa et.” dedik, o yine kendine yakışanı yapıp saldırmayı seçti. Sen Genel Başkanımıza laf söyleyecek son kişisin. Koltuk sevdalısı bir zavallısın!” sözleriyle tepkisini dile getirdi.