CHP’li Tanrıkulu, Pervin Chakar konserinin engellenmesini Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Soylu, “Yasaklama kararları yaşam tarzına müdahale değil aksine vatandaşlarımızın yaşam tarzı ve güvenliğini korumak için alındı” dedi.

Türkiye’de son dönemde farklı şehirlerde yapılması planlanan birçok konser ve tiyatro etkinliği yasaklanırken, aralarında Aynur Doğan, Mem Ararat, Pervin Chakar gibi isimlerin de bulunduğu birçok Kürt sanatçı da Kürtçe eserleri nedeniyle engellerle karşılaştı.

Kürt soprano Pervin Chakar’ın mayıs ayında konser vermek için başvurduğu Mardin Artuklu Üniversitesi’nin, repertuarında Kürtçe eserler bulunması sebebiyle kendisine salon verilmediğini duyurması üzerine, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Pervin Chakar iddiayı Meclis gündemine taşıdı.

Gazete Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Tanrıkulu, Türkiye genelinde son altı yılda kaç konsere Kürtçe eserler nedeniyle izin verilmediğinin yanıtlanmasını istedi.

YANIT: GÜVENLİ BİR ORTAMDA YAPILMASI İÇİN

Tanrıkulu’nun soru önergesine cevap veren Soylu, bütün etkinliklerin yasaklanmasından ziyade usullerine uygun taleplerin değerlendirildiğini anlattı. Söz konusu yasaklamalarda etkinliklerin güvenli bir ortamda yapılmasının amaçlandığını savunan Soylu, “Bu kararlar yaşam tarzına müdahale değil aksine vatandaşlarımızın yaşam tarzını ve güvenliğini korumak için alındı” dedi. (Kaynak)