Soylu’nun hedef gösterdiği öğretmen: Terörist ilan edilmeyen bir tek öğretmenler kalmıştı

Soylu’nun hedef gösterdiği öğretmen: Terörist ilan edilmeyen bir tek öğretmenler kalmıştı
Yayınlama: 31.08.2022

İçişleri Bakanı Soylu’nun hedef gösterdiği öğretmen Betül Koca, ‘Herhangi bir siyasi parti üyesi değilim. Bugün bu yaptıkları saldırıyla toplumsal havayı dağıtmak istiyorlar’ dedi.

Polisin sert müdahalesiyle gözaltına alınan Özel Sektör Öğretmenleri Ankara temsilcisi ve biyoloji öğretmeni Betül Koca, uğradığı polis şiddetini anlattı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. Koca, “Ben bir öğretmenim. Herhangi bir siyasi parti üyesi değilim. Bugün bu yaptıkları saldırıyla toplumsal havayı dağıtmak istiyorlar. Ülkede terörist ilan edilmeyen bir tek öğretmenler kalmıştı” ifadelerini kullandı.

‘SAÇLARIM ÇEKİLDİ, KAFAMA VURULDU’

Gazete Duvar’dan Nur Kaplan’a konuşan Koca, polisin tavrı karşısında neye uğradığını şaşırdığını, saçları çekilerek ve kafasına vurularak gözaltına alındığını belirtti. “Ne kadar haklı olduğumuzu kamuoyu bu tavır ile bir kez daha görmüş oldu” diyen Koca, şöyle devam etti:

“Videoda herkes gördü, ben orada bağırmıyorum. Tam tersine ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Bana ‘bağırma, al bunu’ diyor. Bir öğretmene gösterilen bu tarz, üslup gözler önüne serildi. Bizlere karşı tavırları polis arabasına bindikten sonra da sürdü. Saçlarım çekildi, kafama vuruldu. ‘Siz mi öğretmensiniz’ gibi sözler söylendi. Öğretmenlik saygın bir meslek. Öğretmene saygılı davranmayan bir kamu görevlisinin aslında ülkenin vatandaşına da çocuğuna da verdiği değer yoktur. Bu nokta da biz ne kadar haklı olduğumuzu gösterdik.”

‘BİZLERİ GÖRMELERİNİ VE DUYMALARINI İSTİYORUZ’

Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerin asgari ücretin altında ücret aldığını, asgari ücret gibi gösterip işverenin elden parayı geri aldığını söyleyen Koca, özel sektörde çalışan öğretmenlerin artık dayanacak gücünün kalmadığını ifade etti. En temel taleplerinin taban maaş haklarının geri gelmesi olduğunun altını çizen Koca, güvencesiz çalışma koşullarını kabul etmediklerini söyleyerek şunları kaydetti:

“Biz bir ülkenin direği olan eğitimcileriz. Güvencesiz çalışma koşullarını reddediyoruz, bunun için de ne yapılması gerekiyorsa yetkililerden talep ediyoruz. Bizler atanamayan öğretmenleriz, mecbur kalıp bu sektörlerde çalışıyoruz. Artık bizleri görmelerini ve duymalarını istiyoruz. Çünkü açız, yoksuluz, evimizi geçindiremiyoruz. Çok yoğun saatlerde çalıştırılıyoruz, hafta sonu yok, dinlenecek bir günümüz bile yok.”

‘KILIÇDAROĞLU’NUN SADECE BİR DAYANIŞMA MESAJI İLE KALMASINI İSTEMEYİZ’

Polisin Betül Koca’ya yönelik “Al bunu” ifadelerini kullandığı ve darp edilerek gözaltına alındığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlere yönelik polisin tutumuna tepki gösterdi. Öğretmen Betül Koca, Kılıçdaroğlu’nun desteğine teşekkür ederek şunları dile getirdi:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun sadece bir dayanışma mesajı ile kalmasını istemeyiz. Öğretmenlerin talepleri ortada, taban maaş ortada. Biz sadece siyasi partilerden değil, herkesten destek bekliyoruz. Görünmek, duyulmak istiyoruz. Eğitimin kamusallaşması gerekiyor.”

‘TERÖRİST İLAN EDİLMEYEN BİR TEK ÖĞRETMENLER KALMIŞTI’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun öğretmenlere destek verdiği mesajını alıntılayarak, biyoloji öğretmeni Betül Koca’yı hedef gösterdi. Öğretmen Koca, Bakan Soylu’nun paylaşımına yönelik, “Ben bir öğretmenim. Herhangi bir siyasi parti üyesi değilim. Bugün bu yaptıkları saldırıyla toplumsal havayı dağıtmak istiyorlar. Ülkede terörist ilan edilmeyen bir tek öğretmenler kalmıştı. Altılı masaya yönelik bir saldırı oldu aslında. Kılıçdaroğlu da, Meral Akşener de destek mesajı yayınladı. Öğretmen mücadelesini siyasi bir atmosfere çekmeye çalışıyorlar, fakat yanılıyor. Hiçbir siyasi parti şemsiyesi altında değiliz. Bizim içimizde her siyasi partiden üye var. Biz öğretmeniz sadece” dedi.