Batman Valiliği’nin “Suat Şahin yerden seken kurşunla kalçasından yaralandı” açıklamasını yalanlayan baba Yılmaz Şahin, oğlunun karın bölgesindeki yarasını göstererek, “Bunun neresi kalça. Bir böbreği alınmış, Ciğeri zarar görmüş. Tüm bunlar raporlarda mevcut” dedi. 

Batman’ın Seyitler Mahallesi‘nde 28 Eylül’de, Genel Bilgi Taraması’nda (GBT) üst aramasına karşı çıktığı için polisin açtığı ateş sonucu yaralanan Suat Şahin’in (21) tedavisi sürüyor. Dün öğlen saatlerinde hastane tarafından taburcu edilen Şahin, eve götürüldü. Şahin, bir saat sonra ateşinin yükselmesi üzerine yeniden Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.

Burada Şahin’i tedavi eden doktorlar, daha sonra ilk tedavisinin yapıldığı özel hastaneye sevk etti. Özel hastanenin yoğun bakım servisinde kısa bir süre bekletilen Şahin, daha sonra normal bir odaya alındı.  Şahin’in sağlık durumu ciddiyetini korurken, baba Yılmaz Şahin, valilik açıklaması ve son duruma ilişkin konuştu.

VALİLİK AÇIKLAMASI 

Şahin, Batman Valiliği’nin günler sonra gelen “seken kurşun” açıklamasına tepki göstererek, şunları söyledi: “Bunun neresi kalça. Valiliği bilgilendiren kişi ya da kişiler hastaneyi arama gereği bile duymamışlar. Raporda her şey mevcut, tüm bunlar dururken, kalça bölümünde vuruldu demesi ne anlama geliyor” diye konuştu. 

‘SAĞ BÖBREK ALINDI’ 

Oğlunun açılan kurşundan kaynaklı sağ böbreğinin alındığını kaydeden Şahin, şöyle devam etti: “Ciğeri de zarar görmüş. Ancak kendini toparlayabilecek durumda olduğu için ciğeri almamışlar. Tüm bunlar hastane raporlarında mevcut. Böbreğin alındığından, ciğerin zarar gördüğüne dair bilgiler var. Ancak hazırlanmış açıklamalar ile konuyu geçiştirmeye çalışmışlar. İnsan en azından doktoru arar, bilgi alır, onu da yapmamışlar. Valiyi de kandırmışlar.”  

ŞAHİN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI 

Suçluların yargılanması yerine olayın manipüle edilmeye çalışıldığını dile getiren Şahin, “Oğlumu vurup, pikaba atıp yolda dövmüşler. Vuran kişiye bir soruşturma dahi açmadan oğlum hakkında  ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan soruşturma açıldı. Bunlar yetmezmiş gibi bir de valiliğin kalçada vuruldu açıklaması geldi. Yani burada gittikçe batıyorlar. İlk seferde vurulan kişi hakkında etkin bir soruşturma açılsaydı. Şu an bu durumda olmazdı. Yalanda ısrar ediyorlar. Burada görüyorsunuz, kurşun böbreğe denk gelmiş. Böbrek alınmış. Raporda var ama açıklama çok farklı” diye konuştu.  (MEZOPOTAMYA AJANSI)