MARDİN – Midyat’ta Serkan Ö. tarafından katledilen Êzidî kadının otopsi işlemleri tamamlandı. İfadesinde cinayeti itiraf eden Serkan Ö., kadına yönelik suçlamalarda bulundu.

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı kırsal Şenköy (Ebşî) Mahallesi’nde Baran Hasan Rasho isimli Êzidî kadın, dün gece Serkan Ö. (25) adlı erkek tarafından silahla katledildi. Rasho olay yerinde yaşamını yitirirken, kaçan fail ilçe girişindeki polis kontrol noktasında gözaltına alındı.

Olayın ardından kadının yakınlarına ulaşabilmek için Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı Irak Konsolosluğu ile irtibata geçti. Konsolosluk ile yapılan görüşmeler üzerine Rasho’nun ailesinin Avrupa’da yaşadığı ve henüz ulaşılamadığı belirtildi. Rasho’nun cenazesi kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesi’nde otopsi işlemlerinin ardından morga kaldırılırken, vücuduna 3 kurşunun isabet ettiği tespit edildi. Rasho’nun “ateşli silah yaralanması sonucu” hayatını kaybettiği kaydedildi.

KATLETTİĞİ KADINI SUÇLADI

Olayın ardından gözaltına alınan Serkan Ö.’nün de jandarmadaki işlemleri tamamlandı. İfadesinde, Rasho’nun kendisini tehdit ettiğini iddia ederek, suçlamalarda bulundu. Daha sonra suçunu itiraf eden fail, otopside ortaya çıktığı gibi Rasho’ya 3 el ateş ettiğini belirtti.

Serkan Ö.’nün ilerleyen saatlerde Midyat Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

KADINLAR TAKİP EDECEK

Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile olayın takipçisi olacaklarını duyurdu.