Sulama kanalına düşen iki çocuk yaşamını yitirdi

Sulama kanalına düşen iki çocuk yaşamını yitirdi
Yayınlama: 17.08.2021

URFA – Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde sulama kanalına düştüğü iddia edilen 8 yaşındaki B.A. ile 17 yaşındaki H.Y. yaşamını yitirdi.  

Urfa’nın Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde sulama kanalına düştüğü iddia edilen 8 yaşındaki B.A. ve 17 yaşındaki H.Y. hayatını kaybetti. Eyyübiye ilçesi Atatürk Mahallesi’nde 13 Ağustos’ta sulama kanalına düştüğü iddia edilen 8 yaşındaki B.A., tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

İddiaya göre, oyun oynarken dengesini kaybederek kanala düşen B.A., yakınları tarafından kanaldan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. B.A., bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.  Haliliye ilçesine bağlı Şeyhçoban Mahallesi’nden geçen Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalına düştüğü iddia edilen 17 yaşındaki H.Y.’nin cansız bedenine ulaşıldı.

İddiaya göre, dün kanal kenarında gezerken dengesini kaybederek sulama kanalına düşen H.Y.’nin, arama kurtarma çalışmaları sonucu cansız bedenine bugün ulaşıldı. Suya düştüğü yerden 5 kilometre uzaklıkta bulunan H.Y.’nin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Urfa Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna kaldırıldı. 

BİR AYDA 20 KİŞİ 

Urfa’da DSİ denetimindeki sulama kanalları ve göletlerde yaşanan ölümlerdeki artışa rağmen önleyici tedbirler alınmıyor. Sıcakların 50 dereceyi bulduğu Urfa ve ilçelerinde, son bir ayda en az 20 kişi DSİ denetimindeki baraj ve sulama kanallarında boğularak yaşamını yitirdi. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.