Süleymaniye’de dün akşam bir binada meydana gelen doğalgaz patlamasında tablo ağırlaşıyor. En az 11 kişinin öldüğü, enkaz altında 13 kişinin bulunduğunu açıklandı. Patlama sırasında evde bir doğum günü kutlaması yapıldığı belirtildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Süleymaniye kentinde dün akşam bir binada doğalgaz kaçağı nedeniyle meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 11’e yükseldi. En az 30 kişinin yaralandığı açıklandı.

Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, enkaz altından hâlâ kurtarılamayan 13 kişinin bulunduğunu belirtirken, üç günlük ulusal yas ilan etti. Tamamen yıkılan binadaki arama kurtarma çalışmalarının da sürdüğü belirtildi.

Polis yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, binanın çatısındaki gaz silindirinin patlaması sonucu çıkan yangında en az üç ev kullanılamaz hale geldi, en az beş araç da zarar gördü.

Rudaw’a konuşan görgü tanıkları, eve bir doğum günü kutlaması nedeniyle misafir geldiğini ve patlama sırasında evin kalabalık olduğunu anlatmıştı. Patlamada Hacı Şeyh Mezher isimli kişinin evinde meydana geldiği, Mezher’in yaralandığı, eşi, kızı ve dört yakınının öldüğü belirtilmişti.