DP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a Kürt yazar ve aydın İbrahim Ahmed adına kurulan İbrahim Ahmed Vakfı tarafından 2022 Onur Ödülü verildi.

Süleymaniye’de gerçekleşen ödül törenine Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Eş Genel Başkanı Bafil Talabani, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca, Van Milletvekili Sezai Temelli ve çok sayıda siyasetçi, aydın ve yazar katıldı.

Ödül, vakıf başkanı Şehnaz İbrahim Ahmed tarafından Demirtaş adına Felaknas Uca’ya verildi. Demirtaş ödül vesilesiyle törene şu mesajı gönderdi:

“Değerli yazar İbrahim Ahmed adına verilen ödülü bana layık görmenizden büyük onur duydum. Çok kıymetli İbrahim Ahmed’i rahmetle, minnetle anıyorum. Vakıf görevlilerine, bu anlamlı dayanışma kararlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu ödül, benim halkıma karşı görev ve sorumluluklarımı artırmıştır. Ben de buna layık olmaya çalışacağım.

Tekrar teşekkür ediyor, herkese içten, sıcak selam ve sevgilerimi gönderiyor, özgür yarınlarda yüz yüze görüşebilmeyi umuyorum.”

HDP heyeti KYB Eş Başkanı Bafil Talabani ile de ayaküstü görüştü.

Kürt yazar ve aydın İbrahim Ahmed, Irak eski Cumhurbaşkanı ve KYB Genel Sekreteri Celal Talabani’nin eşi Hero İbrahim Ahmed’in babası.

HDP heyeti dün de Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ile bir araya gelmişti.