Batman’da bir kız çocuğuna taciz girişiminde bulunan kişi yerine, tacize engel olan kızın babası hakkında soruşturma açıldı.

Batman’da 7 Aralık’ta 12 yaşındaki M.A. adlı kız çocuğu, 41 yaşındaki V.Ö. adlı erkeğin sözlü tacizine maruz kaldı. Çocuğun çığlık atması üzerine V.Ö., olay yerinden kaçtı.
Aradan kısa bir süre geçtikten sonra V.Ö. bir kez daha mahalleye geldi. Mahalleli, bu kez V.Ö.’yü yakalayarak, darp etti. V.Ö., olay yerine gelen polisler ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. V.Ö. hastaneden taburcu olurken, kız çocuğunun babası Mesut A. hakkında V.Ö.’yü darp etmekten soruşturma açıldı.

Soruşturmada, V.Ö. hakkında herhangi bir suçlamaya yer verilmedi. Ancak baba hakkında ev hapsi kararı verildi. M.A.’nın pedagog eşliğinde alınan ifadesinde, V.Ö.’nün tacizi yer aldı. V.Ö. ise, ifadesinde sadece “Hatırlamıyorum” demekle yetindi.

BİR AYDIR EV HAPSİNDE

Konuya dair görüştüğümüz baba Mesut A., V.Ö.’nün aynı gün içerisinde başka 2 çocuğa da taciz girişiminde bulunduğunu ifade etti. Mesut A., “Olayın yaşandığı gün kızımı takibe alan bu kişi önce sözlü girişimde bulunuyor. Daha sonra kaçırmaya yelteniyor. Ancak kızımın çığlık atmasıyla esnaf yanına geliyor. Bu arada bu kaçıyor. Daha sonra beni aradılar. Ben kızımı almaya gittiğimde aynı kişi orada arabasıyla dolaşıyordu. Bunu gördüğümde konuşmak istedim. Ancak direk saldırmaya başlayınca mahalleli tarafından darp edildi. Daha sonra hakkımda soruşturma başlatıldı. Yaklaşık bir aydır ev hapsindeyim” dedi.

ÇOCUKLAR TEHLİKEDE

Taciz girişiminde bulunan kişilerin toplum içinde rahat dolaşmaması gerektiğini vurgulayan Mesut A., “Bir tacizcinin dışarıda bu kadar rahat dolaşması ve benim ev hapsi almam çok zoruma gidiyor. Tacizci suçüstü yakalanmasına rağmen yargılanmıyor. Ancak onu engellediğimiz için biz yargılanıyoruz. Hem çocuğum hem de ben mağdurum. İşimi kaybetme riskim var. Kızımın okul durumu var. Yaşadığı korkudan kaynaklı psikolojik sorunları var. Tüm bunlar ortadayken tacizci elini kolunu sallayarak dolaşıyor?

Mesut A., şunları söyledi: “Yargıya düşen görev tacizi engelleyen kişiye ceza verme değil. Bu girişimde bulunan kişiyi engellemek ve ceza vermek. O gün kızım çığlık atmazsa, mahalle engel olmazsa, belki şuanda başka şeyleri konuşuyor oluyorduk. Kaçırılma, tecavüz belki de öldürebilirdi. Bu tür yasaların onları nasıl cesaretlendirdiği biliyoruz. Şimdi tüm çocuklar tehlikede. Mesut A., hukuksuzluğun giderilmesi çağrısında bulundu.

MA / Fethi Balaman