Tahincioğlu: Bu ülkede, ölen bazı çocuklar öldükleri için suçludur

Tahincioğlu: Bu ülkede, ölen bazı çocuklar öldükleri için suçludur
Yayınlama: 11.09.2021

‘Yatağında ölen çocukların davasında ne oldu ki şimdi olsun?’

T24 yazarı Gökçer Tahincioğlu, Şırnak’ın İdil ilçesinde bisikletiyle giderken bir polis zırhlı aracı tarafından ezilen 7 yaşındaki Miraç Miroğlu davasındaki soruşturmaya ve ardından gelişen olaylara tepki gösterdi. Miraç’ın ölümünün ardından kamuyounun ve siyasi kurumların Miraç’ın ölümünün perde arkasını araştırmamasına dikkat çeken Tahincioğlu, “Siyasi partilerden her zamanki gibi birkaçı bir parça olsun gündemine aldı çocuğu. Sivil toplumun çok küçük bir bölümü. Bakmayın sosyal medyaya. Nüfusa oranladığınızda bir avuç diyebileceğiniz insanlar dışında kimsenin umurunda bile olmadı.” diye tepki gösterdi.

Tahincioğlu, “‘Bazı çocukların hava değişiminden nasıl etkilendikleri üzerine saatlerce konuşulur ama hayatını sadece Kürt olduğu ve orada doğduğu için panzer altında kaybeden çocukların adı geçmez yaygın medyada.” diye yazdı.

Tahincioğlu’nun “Terörist çocuklar ve “vardır devletin bildiği” suskunluğu” başlığıyla yayımlanan bugünkü yazısının bir kısmı şöyle:

Bir çocuğun hayatını kaybetmesinden daha vahimi, o çocuğun ölümünden keder duymamak olabilir ancak.

Bir ülke aslında o zaman bitmiştir.

Şırnak İdil’de 9 gün önce zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını kaybeden 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu’nun ölümü de bunun göstergesidir.

Trafik polislerinin raporuna göre yine kusurlu olan çocuk olayda. Mihraç, “dur” işaretine uymamış. Herhangi bir kurala uyuyormuş gibi zırhlı araçlar… Ama onlarca olay böyle kapandı zaten.

Bisikletle ekmek almaya giderken panzerin çarptığı Miroğlu’nun Galatasaray formalı o gülen fotoğrafı kaldı geriye ve bir de ailesinin güç bela aldığı, ortadan kırılmış bisikletinin fotoğrafı.

Zırhlı aracı kullanan polis, ifadesi alındıktan hemen sonra serbest bırakıldı.

Ne olacaktı başka, Türk Ceza Kanunu’ndaki olası kast gibi ileri düzenlemeler uygulanacak değil ya!

Sadece 14 baro açıklama yaptı Miroğlu için.

Yaygın deyimle, “bölge baroları.”

Diğer barolar dönüp bakmadı bile.

Mesela “sosyal sorumluluk” fırsatını kaçırmayan kulüplerden tek açıklama gelmedi, Mihraç’ın formasını giydiği kulüp dahil.

Siyasi partilerden her zamanki gibi birkaçı bir parça olsun gündemine aldı çocuğu.

Sivil toplumun çok küçük bir bölümü.

Bakmayın sosyal medyaya. Nüfusa oranladığınızda bir avuç diyebileceğiniz insanlar dışında kimsenin umurunda bile olmadı.

Haklılar, sonuçta İdil’de öldü bu çocuk, doğan bütün çocukların potansiyel tehlike olarak görüldüğü bir yerde, zırhlı araçlar ne yapsın?

Üstelik ekmek almaya giderken fırına.

Biliyoruz ki ekmek almaya giden çocuklar çok tehlikelidir bu coğrafyada.

Valilik, aracın son derece yavaş olduğunu bildirmiş babaya, görüntülere göre.

Daracık sokaklarda, sert manevralarla, “dünyayı yaksak hakkımız” halleriyle, “bize bir şey olmaz” tavırlarıyla çocukların arasından vızır vızır geçen zırhlı araçlar hızlı olsa ne olur, yavaş olsa ne olur.

Yatağında ölen çocukların davasında ne oldu ki şimdi olsun?

Yine de takdir etmek lazım bunca yıpranmışlığına rağmen Süleyman Soylu’yu!

Mihraç’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu da “ya çocuk teröristse” diye korkan herkes rahat bir nefes aldı. İl başkanından, belediye başkanına kadar herkes taziyede bulunmaya başladı İçişleri Bakanı’nın ziyaretinden sonra.

Yoksa Mihraç’ın kirli bağlantıları açıklanabilir, zırhlı aracın olaydaki “masum özne” olduğu savunulabilirdi zamanla…

Bu ülkede öldürülen kadınların cep telefonu kayıtlarından, konuştuğu, görüştüğü kişilere kadar bütün hayatı didik didik edilir cinayet davalarında.

Bu ülkede istismara uğrayan ve hayatını sonlandıran çocukların esir alındığı o tarikat yurtları araştırılmasın diye dosyalara yıllar sürecek gizlilik kararları konulur.

Bazı çocukların hava değişiminden nasıl etkilendikleri üzerine saatlerce konuşulur ama hayatını sadece Kürt olduğu ve orada doğduğu için panzer altında kaybeden çocukların adı geçmez yaygın medyada.

Geçmez çünkü biliyoruz ki onlar herkesin zihninde başka bir iklimin çocuğudur.

Olabilir, başlarına gelebilir böyle şeyler! Ana babaları rahat dursalar devlet neden oraya panzerlerini göndersin değil mi?

İşte bu yüzden, bu ülkede, ölen bazı çocuklar öldükleri için suçludur.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.