Tahir Elçi davasında 4. duruşma başladı

Tahir Elçi davasında 4. duruşma başladı
Yayınlama: 12.01.2022

Sur’da Dört Ayaklı Minare’de katledilen Tahir Elçi’nin cinayetine ilişkin davada 4. duruşma başladı. Bölge polis ablukasına alınırken, duruşmaya büyük bir katılım var.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetiyle ilgili 3’ü polis 4 kişinin yargılandığı davanın 4’üncü duruşması başladı.  

Dava Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülürken, tutuksuz yargılanan sanık polisler F.T., S.T. ile M.S.’nin “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek”ten 3 yıldan 9 yıla kadar hapsi isteniyor.
Firari sanık Uğur Yakışır ise hem Elçi hem de aynı gün öldürülen iki polis cinayetinden sorumlu tutuluyor ve hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Duruşma öncesinde adliye binasının önü ve çevresi polis ablukasına alındı.

Duruşmada Elçi’nin eşi Türkan Elçi, kardeşleri Ömer ve Mehmet Elçi, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, çok sayıda baro başkanı ve avukat hazır bulundu. HDP Urfa Milletvekili Nurettin Maçin ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da duruşmaya katıldı.

Ne olmuştu?

Dönemin Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi yapılara zarar gelmemesi için 28 Kasım 2015’te Dört Ayaklı Minare önünde açıklama yaparken katledilmişti. Elçi öldürülmeden önce bazı medya organları tarafından hedef gösterilmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.