Tahliyesi 5 kere engellenen tutsak özgürlüğüne kavuştu

Tahliyesi 5 kere engellenen tutsak özgürlüğüne kavuştu
Yayınlama: 23.07.2024

Tahliyesi 5 kere çeşitli gerekçelerle ertelenen tutsak Hakan Abi tahliye edildi. 

Edirne’de 2017 yılında tutuklandıktan sonra “örgüt üyeliği” ve “sınır ihlali” iddialarıyla 7 yıl 5 ay hapis cezası verilen tutsak Hakan Abi, tutuklu olduğu Yozgat 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi. “Pişmanlık” dayanatmasını reddettiği için bugüne kadar tahliyesi 5 kez engellenen Abi, dün akşam saatlerinde tahliye edildi. Abi, memleketi Colemêrg’de yakınları ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) üyeleri tarafından karşılandı. 

‘YAŞASIN ZİNDAN DİRENİŞLERİ’

Karşılamada konuşan Abi, cezaevlerinde direniş geleneğinin sürdüğünü belirtti. AKP’nin tüm Türkiye’de demokrasiyi yok eden bir baskıcı politika yürüttüğünü söyleyen Abi, “Yürüttüğümüz bu mücadelenin temel nedeni barış ve özgürlüktür. Bu yüzden mücadelemizde haklıyız. Yaşasın zindan direnişleri” dedi.

MÜCADELE SÖZÜ

DEM Parti Colemêrg İl Eşbaşkanı Kadir Şahin ise, “Bugün cezaevlerinde amansız bir direniş var. Ne yazık ki bu direnişin temel nedeni, dışarıda baskı politikalarına karşı gelişmeyen mücadeledir. Cezaevlerinde direnen yoldaşlarımız sayesinde bugün Türkiye siyasetine yön veriliyor ve onların mücadelesiyle baskı kırılıyor. Hakan arkadaşımız şahsında cezaevlerindeki direnişe laik bir mücadele yürütme sözü veriyoruz” diye kaydetti.