Taliban üyeleri CNN ekibine saldırdı

Taliban üyeleri CNN ekibine saldırdı
Yayınlama: 19.08.2021

CNN International muhabiri Clarissa Ward ve ekibi, kalabalığı kontrol etmek için ateş açan Taliban üyeleri arasında kaldı.

Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinin ardından kapanmasıyla gündeme gelen CNN International muhabiri Clarissa Ward ve ekibi, kalabalığı kontrol etmek için ateş açan Taliban üyeleri arasında kaldı.

Ward, olaydan sonra CNN’e yaptığı açıklamada, “Etrafta bize yaklaşan Taliban savaşçıları vardı, bir adam yüzümü kapatmam için bana bağırıyordu, yoksa benimle konuşmazdı” dedi.

TÜFEĞİNİ HAVAYA KALDIRIP ATEŞ AÇMAK İÇİN HAZIRLIK YAPTI

CNN International ekibi ayrıca  ikiye bölünmüş bir bisiklet kilidini kırbaç olarak kullanan bir adam gçrdüklerini anlattı. Clarissa Ward, adamın yoluna kim çıkarsa çıksın, onu uzaklaştırmak için bu kırbacı kullandığını aktardı. Ward, bir noktada da bir Taliban üyesinin AK-47 saldırı tüfeğinin güvenliğin açarak havaya ateş açmak için hazırlık yaptığını gözlemdiklerini anlattı.

Bu görüntü karşısında CNN ekibi saniyeler içinde siper almak için koşmak zorunda kaldı. Taliban’ın CNN ekibiyle yüzleştiği anların görüntüleri yayınladı.

İki Taliban üyesi de CNN yapımcısını telefonuyla video çekerken gördüğü zaman tüfeklerini kaldırarak saldırıya hazır bir şekilde gazetecilere doğru hücum ettiler. Ward, “Onu tabancayla dövmeye hazırlardı” dedi. Ancak başka bir Taliban üyesi araya girip diğerlerine Ward’ın ekibinin haber verme izni olan gazeteciler olduğunu söylediğinde, geçmelerine izin verildi.

 HAVAALANINDA ÇARESİZ KALABALIK

CNN ekibiyle yaşanan bu karşılaşmadan hemen önce, Ward ve ekibi, Kabil’deki havaalanının dışında bekleyen çaresiz ve öfkeli Afganlarla konuştu. Bazıları kendilerini terk edilmiş hissettiklerini ve ABD liderleri tarafından yalan söylendiğini belirtti.

Ward, “Her türlü çılgın durumu haber yaptım. Bu tam bir kargaşaydı. Çılgıncaydı. Sıradan bir sivil için dayanılmaz bir durumdu” ifadelerini kullandı.

youtube abonnees kopen

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.