Tecavüz faili babaya 78 yıl ceza

Tecavüz faili babaya 78 yıl ceza
Yayınlama: 23.03.2022

İZMİR – İzmir’de kızına cinsel istismarda bulunduğu için tutuklu yargılanan sanığa 78 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

İzmir’in Gaziemir ilçesinde 6 Ocak’ta ailesiyle yaşayan E.Ö, babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu annesine anlatması üzerine fail gözaltına alınmıştı. Emniyetteki ifadesinde sanık tecavüzü itiraf ederek, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Hazırlanan iddianamede, kızına yönelik tehdit altında 9 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle sanığın, “12 yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı” ve “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından cezalandırılması talep edilmişti.İzmir 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ü.Ö, taraf avukatları ile müşteki anne D.Ö. ve aile yakınları katıldı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından sanık Ü.Ö, üzerine atılı suçları işlemediğini ve kendisine iftira atıldığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, sanığın suç tarihinde 15 yaşını tamamlamamış E.Ö’ye karşı sabit olan eylemine uyan “nitelikli cinsel istismar” suçundan 20 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Sanığın eylemini kızına karşı gerçekleştirmiş olması nedeniyle cezanın arttırılarak 30 yıla çıkarılmasına karar veren heyet, eylemin 15 yaşını tamamlamamış kişiye karşı cebir ve tehditle gerçekleştirilmesi nedeniyle de cezanın 45 yıla çıkarılmasını kararlaştırdı.

Heyet, eylemin farklı zamanlarda aynı suçu işleme kastıyla birden fazla gerçekleştirilmesi gerekçesiyle cezayı arttırarak sanığı toplam 78 yıl 9 ay hapse mahkum etti. Heyet, cezada herhangi bir indirim uygulanmasına yer olmadığına da hükmetti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.