BATMAN –  İşkence ile gündeme gelen Timoq köyünde tutuklanan Yahya ve Saddulah Karabaş ile 80 yaşındaki Beşir Yıldırım tahliye oldu.

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Timoq (Gümüşörgü) köyü kırsal alanına, 31 Mart’ta askeri operasyon başlatıldı. Operasyon sürdüğü sırada köy, askerlerce ablukaya alındı, köy halkından Yahya ve Saddulah Karabaş ile Beşir Yıldırım (80) işkence edilerek, gözaltına alındı.

Sulh Ceza Hakimliği’nce “örgüt üyesi” iddiasıyla tutuklanan 3 kişi hakkında dün yapılan “Tutuklu değerlendirmesi” sonucu tahliye kararı verildi. Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 3 kişi, kararla birlikte tahliye edildi.

NE OLMUŞTU?

Kozluk İlçesi’ne bağlı Timoq Köyünde 31 Mart’ta askerler tarafından yapılan baskında gözaltına alınan Beşir Yıldırım (80), 17 Nisan günü adli kontrol uygulamalarından dolayı imza vermek için gittiği Batman İl Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alındı. Yıldırım, çıkarıldığı savcılık tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi ve “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. Timoq Köyünde, 15 Nisan’da askerler tarafından başına poşet geçirilerek, gözaltına alındıktan sonra 4 gün boyunca işkenceye maruz kalan Yahya Karabaş da 3’üncü kez gözaltına alınmasının ardından “Ruhsatsız silah bulundurma”, evinin yakınında bulunan patlayıcı maddelerden kaynaklı “Patlayıcı madde bulundurma ve temin etme” ile “Örgüt üyeliği” suçlamalarıyla tutuklandı. Aynı köyden Sadullah Karabaş adlı yurttaş da “Örgüt üyeliği” iddiasıyla 4 Nisan’da tutuklandı. (MA)