‏Halkların demokratik partisine yönelik başlatılan Kobanê operasyonuna tepkiler bu günde sürdü. Halkların Demokratik Partisi Batman il örgütü operasyonları protesto etmek için İl binası önünde basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirmek istedi. Grubun HDP batman il örgütü önünde toplanması üzerine Polisler ‘yapılan etkinliğin izinsiz olduğunu ve hiçbir şekilde basın açıklamasına ve oturma eylemine müsaade edilmeyeceğini’ belirterek HDP’li grubu çembere aldı. Bunun üzerinde HDP Batman milletvekili Rüştü Tiryaki bu duruma tepki göstererek açıklamada bulundu. Tiryaki;

Biz Halkımıza Güveniyoruz

Türkiye bir valinin Türkiye’nin 3. Büyük partisi olan bir partinin milletvekilini, kendi il binasının önünde yöneticilerin gözaltına alınmasını protesto etmesini engellemeye çalışıyor .AKP, Hükümet ve Süleyman Soylu bununla gurur duyabilir. Batman’ın atanmış valisi de bununla gurur duyabilir. Ama biz bu kentin yüzde 70’inin desteğini arkamıza alarak ve bu kentin 5 milletvekillinden 4’ünü alan bir partiyiz. Biz yine bu kentin belediye başkanlığını ezici bir üstünlükle kazandık. Biz buna ve halkımıza güveniyoruz.

Doğmamış Çocuklarımız İçin Direneceğiz

Her ne kadar demokrasi düşmanları, anayasa düşmanları ve valinin emrinin anayasanın üstünde olduğunu sananlar bunları sürdürmeyi devam ettirse de biz direneceğiz. Doğmamış çocuklarımız için direneceğiz. Bu gün okula gidemeyen çocuklarımız için direneceğiz. Bu ülkenin Demokrasisi için de mücadele etmeye devam edeceğiz.

6 Yıldır Toplamadıkları Delilleri 4 Günde mi Toplayacakları

Bu demokrasi düşmanlarının yaptığı her şey kesintisiz bir biçimde devam ediyor. Bakın 6 yıldır bir MYK kararı üzerine başlatılmış soruşturma 6 yıldır tamamlanamamış 6. Yılında milletvekillerimiz gözaltına alınmış ve 4 yıl boyunca da delil toplanamamış. Tek delil var zaten o da MYK’nın kararıdır. Başka da bir delil yok zaten. 4 gün savcıya yetmemiş 4 gün daha ek süre kararı almış. 6 yıldır araştıramadığı 6 yıldır toplayamadığı delilleri ikinci 4 günde toplayacakmış. Neyin delilini toplayacaksın bu 4 gün içinde. Türkiye’ barış demokrasi mücadelesi veren ekoloji mücadelesi veren kadın özgürlük mücadelesi veren arkadaşlarımızla ilgili neyi toplayacaksın.

İktidar Gidecek Biz Kalacağız

Mesele işkence yapmak gözaltına alınanlar değil. Şuan etrafı kuşatılan partili arkadaşlarımız değil. Mesele dışarıdaki insanlara korkuyu yaymak.  Mesele dışarıdaki insanlara tehdidi yaymak. Halka bunların yanında olmayın destek çıkmayın demek istiyorlar. Görüyorsunuz iktidar dışındaki her siyasi parti açıklamalarla bu hukuksuzluğu kınadı ve partimize destek mesajı verdi. Hergün onlarca kurum HDP genel merkezini ziyaret ediyor. O yüzden umutsuz değiliz. Bu ülke için umutsuz değiliz ve bu iktidar gidecek. Biz kalacağız BİZ KAZANACAĞIZ!

Batman/Veysi Atmeca