TJA Sözcüsü Gökkan için 35 yıl hapis isteniyor

TJA Sözcüsü Gökkan için 35 yıl hapis isteniyor
Yayınlama: 23.06.2021

TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın yargılandığı davada iddia makamı mütalaasını açıkladı. Savcı Gökkan’ın iki kez “örgüt üyesi olmak”tan bir kez de “örgüt propagandası yapmak”tan 35 yıla kadar hapsini istedi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın “örgüt yöneticisi olmak”, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davanın 21’inci duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılması kararlaştırılan Gökkan, SEGBİS’te yaşandığı iddia edilen arıza nedeniyle duruşmaya katılamadı. Gökkan’ın avukatları Berfin Gökkan, Özüm Vurgun ve Gözde Engin duruşmada hazır bulundu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun, TJA aktivistleri, Rosa Kadın Derneği üyeleri, bağımsız feministler ve Gökkan’ın yakınlarının salona alınmasına izin verilmedi. Mahkeme, Gökkan’ın iki yakını dışındaki izleyicilerin salona alınmamasına “pandemiyi” gerekçe gösterdi.

MÜTALAA AÇIKLANDI

Duruşmada iddia makamı esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. Cumhuriyet Savcısı, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) faaliyetleri, katıldığı eylem ve etkinlikler, gizli tanık beyanları, Rosa Kadın Derneği’ne üye olması ve TJA içerisinde sorumluluk düzeyinde faaliyet yürütmesi nedeniyle Gökkan’ın üzerine atılı suçları işlediğini savundu. Savcı, birleşen dosyalardan oluşan 2 iddianame doğrultusunda Gökkan’ın iki kez ayrı ayrı “örgüt üyesi olmak” ve bir kez de “örgüt propagandası yapmak”tan 16 yıldan 35 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. İddia makamı cezanın altı sınırdan uzaklaşarak verilmesini istedi.

İddia makamı Gökkan’ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

‘BERAAT ETTİĞİ SUÇLAMALARDAN CEZA İSTENİYOR’

Gökkan’ın avukatları, birleşen dosyalardan yargılandığı eylemlerinin bazılarından Gökkan’ın beraat kararı aldığına dikkati çekerek, iddia makamının aynı suçlamalardan ceza talep ettiğini ifade etti. Avukatlar müvekkilleri hakkında açılan 168 dosyadan 600 defa ifade verdiğini hatırlatarak müvekkillerinin kaçma şüphesinin olmadığına vurgusuyla tahliye talebinde bulundu.

TAHLİYEYE RET

Mahkeme, kuvvetli suç şüphesi, suçun vasıf ve mahiyeti, Gökkan’ın üzerine atılı suçun katalog suçlardan olması nedeniyle adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağı nedeniyle Gökkan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 13 Eylül’e erteledi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.