TJA birçok kentten seslendi: Gözaltına alınanları serbest bırakın

TJA birçok kentten seslendi: Gözaltına alınanları serbest bırakın
Yayınlama: 30.10.2020

TJA Sözcüsü Ayşe Gökhan ile 14 kişinin gözaltına alınmasını kınayan TJA, “Bizler kadın düşmanı politikalarınıza boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” diyerek, Gökkan’ın serbest bırakılmasını istedi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), dönem sözcüleri Ayşe Gökhan’ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin gözaltına alınmasını yazılı açıklama yaptı. Gökhan’ın son olarak 14 Temmuz’da da gözaltına alındığı ve hakkında birçok soruşturmanın açıldığı hatırlatıldığı açıklamada, Gökkan’a yönelik baskının iktidarın kadın düşmanı politikalarının göstergesi olduğu kaydedildi.

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Gözaltı ve tutuklama operasyonlarıyla kadın mücadelesinin kriminalize edilmek istendiğine işaret edilen açıklamada, “Kadınları eve kapatmaya çalışarak siyasi irade olmasını istemeyen AKP-MHP iktidarına buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bizler kadın düşmanı politikalarınıza boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bizi yok sayanlara, irademizi tanımayanlara diyoruz ki, öğrenemediğiniz bir şey var o da bizim direnişimizi hiçbir iktidarın alaşağı edemediği ve bastıramadığıdır. Kadın özgürlük mücadelemizi yıldıracağını sananlar, en büyük yanılgı içerisine düşmüş demektir. Gözaltı ve tutuklamalarla kadınları susturamaz, kadın mücadelemizi engelleyemezsiniz” denildi.

‘SOKAKLAR BİZİM MÜCADELE BİZİM’

Kadın özgürlük mücadelesinden asla geri atılmayacağının vurgulandığı açıklamada, “Mesajınızı çok iyi aldık bizlerde diyoruz ki sokaklar bizim, mücadelede bizim! ‘Yaşamak direnmektir’ diyenlerin ardılları olarak ‘Em Xwe Diparêzin’ kampanyamızla cevap vereceğimizi belirtiyoruz. Bu temelde, Ayşe Gökkan şahsında gözaltındaki kadın arkadaşlarımızın vermiş olduğu mücadele bizim de mücadelemizdir. İkileme düşmeden, geri adım atmadan kadın özgürlük mücadelesine olan inancımızla mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan Ayşe Gökkan derhal serbest bırakılmalıdır” ifadelerine yer verildi.

ADANA

HDP Adana Kadın Meclisi ve TJA aktivistleri de gözaltılara ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü binasında açıklama yaptı. TJA aktivisti Gülistan Özbey, “Faşizm önce kadını vurur ve yine en çok kadın gücünden örgütlülüğünden korkar. Gelinen aşamada tacizi, tecavüzü, kadın katliamlarını iktidarın sembolü haline getiren, bunu erkekliğin ve gücün meşru yöntemine dönüştüren AKP-MHP faşist iktidarının zihniyetiyle mücadele eden tüm kadınlar, baskı ve gözaltı tutuklamaları ile karşı karşıya kalmaktadır. İşkence yöntemleri, saldırılar, tutuklamalar ve katliamlar kadının durmadan çığ gibi büyüyen örgütlü mücadelesine darbe vurmak içindir” dedi.

MERSİN

HDP Mersin Kadın Meclisi ve TJA aktivistleri de HDP Akdeniz İlçe Örgütü binasında açıklama yaptı. HDP Akdeniz İlçe Eşbaşkanı Feyza Kaya, “Erkek egemen zihniyetin kadın düşmanlığı her geçen gün artarak devam etmekte ve kadınlar buna sessiz kalmayacaktır. Faşizm zulme soyunursa, kadınlar direniş giyinir. Kadınları yok sayarak soykırımı kendine meziyet edinenler, kadınların örgütlü gücü karşısında nasıl bir yanılgı içinde olduklarını görecekler” diye konuştu.

ŞIRNAK

Gözaltılara bir tepki de Şırnak’ın Silopi ilçesinden geldi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe binasında yapılan açıklamaya, HDP Kadın Meclisi, Barış Anneleri ve TJA’lı aktivistler katıldı. Açıklamayı yapan Gülistan Aykal, mücadelelerinden asla geri adım atmayacaklarını belirterek, “Mesajınızı çok iyi anladık ve diyoruz ki; sokaklar bizim, mücadele de bizimdir. ‘Yaşamak direnmektir’ diyenlerin ardılları olarak ‘Em xwe diparêzin’ kampanyamızla saldırılara cevap vereceğimizi belirtiyoruz. Bu temelde, Ayşe Gökhan şahsında gözaltındaki kadın arkadaşlarımızın vermiş olduğu mücadele bizim de mücadelemizdir. İkileme düşmeden, geri adım atmadan kadın özgürlük mücadelesine olan inancımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan Ayşe Gökhan derhal serbest bırakılmalıdır” denildi.

Ardından konuşan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir de, gözaltılara dikkat çekerek, bu hukuksuzluğun bir an önce son bulması gerektiğini söyledi.

Açıklama “Em xwe diparêzin” sloganıyla son buldu. (Mezopotamya Ajansı)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.