TJA’dan çağrı: Açlık grevlerine sessiz kalmayın

TJA’dan çağrı: Açlık grevlerine sessiz kalmayın
Yayınlama: 30.11.2020

TJA, tutukluların cezaevlerinde başlatmış olduğu açlık grevi eylemlerine ilişkin tüm kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad -TJA), PKK ve PAJK’lı tutukluların cezaevlerinde başlatmış olduğu açlık grevlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Cezaevindeki tutukluların eylemine dikkat çekilen açıklamada, “Kürt kadınları, özgürlük mücadelesinin hakikatinde özelliklede cezaevi direnişlerinde her çeşit işgal, kültürel soykırım, cinsiyetçi, dinci ve militarizme karşı başkaldırmış, özgürlük bayrağını ve direnişi geliştirmişlerdir. Saralardan Leylalara ve bugüne Çağlalara kadar mücadeleci ve özgürlükçü Kürt kadınları süreçlere kutsal öncülük yapmışlardır” denildi.

HAK İHLALLERİ ÜST SEVİYEDE

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride de değinilen açıklamada, “Halkların önderi Sayın Abdullah Öcalan şahsında ağırlaştırılmış tecrit 21 yıldır tüm özgür tutsaklar üzerinde yürütülüyor. AKP-MHP’nin tecrit politikaları pandemi sürecinde on kat daha artmış bu bahaneyle özgür tutsaklara yönelik işlenen hak ihlalleri en üst seviyeye ulaşmıştır” ifadeleri kullanıldı.

KAMUOYUNA ÇAĞRI

Açıklamanın devamında ise, şöyle denildi: “Bilindiği gibi Sayın Abdullah Öcalan çözüm sürecinde üzerine düşeni yapmış, büyük bir rol oynamış, dünyadaki ezilen halkların sesi ve umudu olmuştu. Biz TJA olarak, kadın öncülüğünde başlayan açlık grevleri eylemlerini selamlıyoruz ve çözüm sürecinde sorumluluk alan tüm kadın, genç, kurum, örgüt ve kamuoyuna sessiz kalmama çağrısında bulunuyor, özgür tutsaklarla ortaklaşma içerisinde bulunması gerektiğini belirtiyoruz.” (MA)