Toplu mezardan 29 ceset çıkarıldı

Toplu mezardan 29 ceset çıkarıldı
Yayınlama: 28.07.2022

Minbic Demokratik Sivil Yönetimi binası civarında toplu mezar bulundu. Mezardan aralarında kadınların da olduğu 29 kişinin cesedi çıkarıldı.

IŞİD’in saldırıları sırasında birçok kişinin işkenceyle öldürüldüğü Kuzey ve Doğu Suriye’nin Minbic kentinde toplu bir mezar bulundu.

Minbic Halk Belediyesi çalışanları çalışmaları sırasında, insan cesetlerine rastlaması üzerine sağlık ve güvenlik mecidiyeköy escort ekiplerine haber verildi. Minbic Demokratik Sivil Yönetimi binası civarında yapılan çalışmada bulunan toplu mezarda 29  kişinin cesedi bulundu.

Bianet’in aktardığı habere göre; alınan güvenlik önlemleri eşliğinde yapılan kazıda söz konusu bölgenin toplu mezar olduğu belirlendi. Mezardan çıkarılan 29 cesedin kime ait olduğunun belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

Yapılan incelemelerde katledilen kişilerin gözlerinin yanı sıra ellerinin de arkadan bağlandığı görüldü ve kafatası ile diğer uzuvlarında işkence izlerine rastlandı.

Katliamın hangi yılda gerçekleştiği ise henüz belirlenemedi.

Arama çalışmaları devam ederken, cenazelerin sayısının arttığı bilgisi verildi. Minbic ve kırsalında Demokratik Sivil Yönetim nezaretinde sağlık kurulu ve adli tıp doktorlarından oluşan bir komite kuruldu.

Minbic’te 2017 yılında da üç toplu mezar bulunmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.