Tüm şehirlerde sokakta sigara içmek yasaklandı

Tüm şehirlerde sokakta sigara içmek yasaklandı
Yayınlama: 12.11.2020

Tüm illerde 65 yaş üstü kişilerin saat 10:00-16:00 saatleri dışında sokağa çıkması yönündeki kısıtlamaya ise İl Hıfzıssıhha Kurulları karar verecek.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile tüm illerde açık alanlarda sigara içmek yasaklandı.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine ek genelge gönderdi. Bakanlık solunum yoluyla kolayca bulaşabilen Coronavirus salgınının önlenmesine yönelik olarak, özellikle yurttaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda “sigara içtiği” için maskeyi çene altına indiren ve yanlış kullananlar için harekete geçti.

Buna göre, yarından itibaren tüm illerde yurttaşların özellikle yoğun olarak bulunduğu valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda, sigara içmek yasaklanacak. 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına yönelik uygulama, il bazlı yapılacak analizlere göre İl Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenecek.

Valilerce; salgınının seyri anlık olarak takip edilerek hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayılarındaki  artış trendlerine göre 65 yaş ve üzeri vatandaşların gün içerisinde saat 10:00­-16:00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmamalarına dair kısıtlamaya gidilecek. Gelişmelere bağlı olarak alınan kararlar belirli aralıklarla gözden geçirilecek, kriterlerde iyileşme sağlanması durumunda kısıtlama aynı usulle kaldırılacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.