Tuncel: Irkçı saldırılar cezaevindeki saldırıları da arttırdı

Tuncel: Irkçı saldırılar cezaevindeki saldırıları da arttırdı
Yayınlama: 09.08.2021

Tutuklu Kürt siyasetçi Sebahat Tuncel, avukatı ile yaptığı görüşmede, dışarıdaki ırkçı saldırıların kendilerine dönük saldırıyı da arttırdığını belirterek, baskı ve şiddete maruz kaldıklarını aktardı.

Kandıra Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, avukat görüşü sonrası cezaevinde yaşanan hak ihlallerini aktararak duyarlılık çağrısı yaptı.

Tuncel görüşmesinde, 28 Temmuz tarihinden beri sabah ve akşam sayımlarının baskın yapar şekilde gerçekleştirildiğini ve bunun sistematik bir şekilde devam ettiğini aktararak, provokasyon yaratmaya çalışan memurlara 7 Ağustos’ta tepki göstermeleri sonucu havalandırmadan zor kullanılarak koğuşa götürüldüklerini belirtti.

‘ŞİDDET UYGULANDI’

Kendilerine şiddet uygulandığını da ifade eden Tuncel, bu konuda Adalet Bakanlığı’na yazdıkları mektuba el konulduğunu ve Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.

Son dönemde artan ırkçı saldırılarla birlikte kendilerine dönük böyle bir yönelimin olduğunu da dile getiren Tuncel, yaşanan hak ihlallerine karşı duyarlılık çağrısında bulundu. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.