Türkiye’nin saldırılarında 16 Suriye askeri öldü

Türkiye’nin saldırılarında 16 Suriye askeri öldü
Yayınlama: 16.08.2022

Türkiye’nin savaş uçaklarıyla bombaladığı Kobanê’nin Çarikli köyünde 16 Suriye askerinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Türkiye ve desteklediği paramiliter güçlerin, Kuzey ve Doğu Suriye’nin Kobanê merkezi ve köyleri, Hesekê kantonunun Dirbesiyê, Til Temir ve Zirgan ilçelerine bağlı köyleri, Qamişlo kantonunun Amûde ilçesi ve Efrîn kantonunun Şêrewa ilçesine bağlı köylerine yönelik saldırıları sürüyor.

16 SURİYE ASKERİ ÖLDÜ 

Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) yerel kaynaklara dayandığı habere göre, Türkiye’nin Kobanê’nin Çarikli köyüne yönelik yaptığı saldırılarda, 16 Suriye askerinin yaşamını yitirdiği, 3’ünün de yaralandığı belirtildi. Konuya dair şu ana kadar herhangi resmi bir açıklama yapılmadı. Kobanê hava sahasında, savaş uçaklarının hareketliliği devam ediyor. 

ANHA’nın gün içinde geçtiği haberlerde yapılan saldırılar şu şekilde: 

“Heseke kantonunun Zirgan ilçesine yönelik yapılan bombardımanda, Temîm Feysel Hamid (11) adlı çocuk yaralandı. Til Temir ilçesinin batısında bulunan Guzeliyê, Til Leben, Um Xêr, asuru köyü olan Til Tawîl, Selmase ve Tawîle köyü bombaladı.

Cizire bölgesinde birçok yerin hedef alınmasına paralel olarak, Girê Spî kantonundan, Gire Spi’nin batısındaki Erîda, Leqliqo, Sawan, Xirbet Beqir, Goberlik köylerini ağır silahlarla hedef alındı.

Top atışlarıyla Kobani’nin merkezini ve etrafını hedef almıştır. Ayrıca Kobani’nin batı ve doğu köylerini de bombalandı. Sınıra yakın olan Botan, Siftek, Seylim, Aşme, Beyadiye köyleri bombalandı. Ayrıca Cerablus’un karşısında ve Fırat nehri doğusunda bulunan Yukarı Şexler kasabası bombalandı. Yapılan bombardıman sonucunda, Kobani’nin batısında bulunan Zorava köyünde Ebid Mihemed Hecî (12) yaşamını yitirdi ve Seftik köyünden Ebid Xelef (40), Merwa Hemdo (40), Xelîl Cîhad Şêxo (2) adlı çocuk ve Ela İbo (19) adlı genç yaralandı.

Kobani’nin doğusunda ise, Xirabîsan, Qeremox, Goran, Hîho, Elîşar, Mersmîl (Merc Îsmaîl) köyü ve Kobane’nin doğusundaki Kaniya Kurdan mahallesi bombalandı. Kobani’nin karşısında bulunan sınır karakollarından Kobanê kent merkezi bombalandı.

Minbic’te ise, kentin Kuzeydoğusunda bulunan Cat, Masî, Hoşeriyê köylerini havan toplarıyla bombaladı. Şimdiye kadar bu köylere toplam 14 havan topu düştü. Ayrıca Efrin’in Şerewa ilçesine bağlı Bênê, Soxanek ve Qinêtra köyleri bombaladı.”

‘GARANTÖR SORUMLU’

Saldırılara dair Fırat Bölgesi İnsan Hakları Örgütü ve Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi yaptıkları yazılı açıklamalarda, saldırıların halkı göçertmeye ve bölgeyi boşaltmaya yönelik olduğunu belirterek, bölgedeki garantör güçlerin bu saldırılardan sorumlu olduğunu belirtti. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.