Ankara merkezli soruşturma kapsamında tutuklanan 5 kadın gazeteciye cezaevi girişinde çıplak arama dayatıldı, bir gün boyunca susuz bırakıldı. 

Ankara merkezli yürütülen soruşturma kapsamında 25 Ekim’de işkenceyle gözaltına alınarak 29 Ekim’de “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan 9 gazeteci, götürüldükleri Sincan Cezaevi Kampüsü’nde hak ihlallerine maruz kaldı. 

Çıplak arama dayatması 

Ajansımız muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer ile Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı işleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Berivan Altan ve Ceylan Şahinli, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi girişinde çıplak arama dayatmasına maruz kaldı. Ayrıca kadınlara ayakta sayım yapılmak istendiği belirtildi. Duruma tepki gösteren gazeteciler, dayatmaları kabul etmeyeceklerini söyledi. 

Su verilmedi

Cezaevinde F2 koğuşunda tutulan 5 kadın gazeteciye bir gün boyunca su verilmedi. İtirazların ardından 5 gazeteciye sadece bir buçuk litre su verildi. 

Tekli hücrelerde tutuluyorlar 

MA muhabirleri Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Emrullah Acar ve Hakan Yalçın’ın ise hala Sincan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tekli hücrelerde olduğu, havalandırmaya tek tek çıkarıldıkları belirtildi. (Jinnews)