Tutuklu sanatçı Nudem Durak’tan cezaevinden “Çiyayên me” şarkısı

Tutuklu sanatçı Nudem Durak’tan cezaevinden “Çiyayên me” şarkısı
Yayınlama: 26.05.2022

Tutuklu sanatçı Nudem Durak, “Çiyayên me” şarkısıyla sanatçılara dayanışma çağrısı yaptı. 

Şırnak’ta 22 Nisan 2015’te Kürtçe şarkı söylediği gerekçesiyle tutuklanan ve hakkında 2 ayrı davada 19 yıl hapis cezası verilen sanatçı Nudem Durak, tutuklu bulunduğu Bayburt M Tipi Cezaevi’nden ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde sanatçılara dayanışma çağrısında bulundu. Tutuklu bulunduğu süre boyunca çeşitli hastalıklara yakalanan Durak, kemik erimesi hastalığı ve ses tellerine ciddi zararları olan Graves (zehirli guatr) hastalığına karşı mücadele ediyor. 

Sesini kaybetme endişesi yaşayan Durak, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde “Çiyayên me” şarkısını seslendirerek, sanatçılara dayanışma çağrısı yaptı. 

‘SESİMİ KAYBETMEDEN ÇIKMAK İSTİYORUM’

Sanatçı Durak, zehirli guatr hastalığı nedeniyle endişeli olduğunu belirterek, “Bu konuda korkum var. Bazen nefessiz kaldığım anlar oluyor. Eğer çıkabilirsem, önünü alma ihtimalim var ama böylesi bir yerde önünü alamayacağım korkusu yaşıyorum. Ondan dolayı sesimi kaybetmeden çıkmak istiyorum” dedi.  

SANATÇILARA DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Durak, sanatçılara dayanışma çağrısında bulunarak, şunları söyledi: “Sanatçılar birbirlerine sahip çıksınlar. En azından içerde olan sanatçılara, kendilerini rahat ifade edebilmeleri için el ele verme çabasında olmalılar. Ki bunu yapıyorlar da. Dışarda da olsak, içerde de olsak görüyoruz, konserlerin nasıl iptal edildiğini, engel konulduklarını ama yine de içerdeki sanatçılar için bir dayanışma içerisinde olabilirler. Bunun için bir çaba harcayabilirler, hepsine de başarılar.”

Durak, telefon görüşmesinin sonunda “Çiyayên me” şarkısını seslendirdi.  (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.