Üç Büyük Kentte Newroz’a izin çıktı

Üç Büyük Kentte Newroz’a izin çıktı
Yayınlama: 16.03.2022

Mersin ve Hatay’ın İskenderun ile Dörtyol ilçelerinde kutlanacak Newrozlara izin çıktı.

Bu yıl 72 merkezde “Dem dema serkeftinê ye (Şimdi kazanma zamanı) şiarıyla hazırlanan Newroz kutlamalarının önemli adreslerinden biri de Çukurova Bölgesi. Mersin’de 19 Mart’ta, Hatay’ın İskenderun ve Dörtyol ilçelerinde ise 20 Mart’ta kutlanacak Newroz için yapılan başvurulara izin çıktı. Newroz ateşi Mersin’de saat 11.00’da Tırmıl Alanı’nda, İskenderun’da Buluttepe Mahallesi’nde saat 11.00’da, Dörtyol’da ise Ocaklı Mahallesi’nde saat 10.00’da yakılacak.

CEYHAN

Adana’nın Ceyhan ilçesi’nde 21 Mart’ta düzenlenmesi planlanan Newroz kutlaması için yapılan başvuruya izin çıktı. Newroz, 21 Mart günü saat 10.00’da Ceyhan ilçesine bağlı Belediyeevleri Mahallesi’nde yapılacak.

İZMİR 

İzmir Newroz Tertip Komitesi tarafından Gündoğdu Meydanı’nda Newroz kutlaması için yapılan başvuruya izin çıktı. 

İzmir Newroz Tertip Komitesi tarafından bu yıl 20 Mart Pazar günü “Dem dema serkeftinê ye (Şimdi kazanma zamanı) şiarıyla Gündoğdu Meydan’ında yapılacak olan Newroz kutlaması için İzmir Valiliğe yapılan başvuruda izin çıktı.  Pazar günü saat 13.00’de başlayacak olan Newroz kutlamasına Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, milletvekili Murat Çepni ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) dönem sözcüsü Juliana Gözen katılacak. Saat 18.00’e kadar sürecek olan kutlamada, sanatçılar Mervan Tan ile Roşkar sahne alacak.  

İzmir’de Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisleri Federasyonu (SMF), Alınteri ve Partizan’dan oluşan Newroz Örgütleme Komisyonu bünyesinde Newroz çalışmaları yürütülüyor.  Newroz’a katılım için ilçe ve mahallerde bildiri dağıtılıyor, yurttaşlara Newroz’a katılım çağrısı yapılıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.