Uğur tekstilde iş barışı sağlandı: 60 işçi işe geri alındı

Uğur tekstilde iş barışı sağlandı: 60 işçi işe geri alındı
Yayınlama: 12.03.2022

DİSK Tekstil işçileri sendikası, Urfa’da faaliyet gösteren Uğur tekstil isimli fabrikadan çıkarılan 97 işçiye ilişkin açıklama yaptı.

Urfa’da işten çıkarılan 97 tekstil işçisinden 60’ı yapılan görüşmelerin ardından işe geri alındı.

Urfa’daki Uğur Tekstil ile ilgili DİSK Tekstil işçileri sendikasının açıklaması şöyle: ”Urfa’nın gelişen ve gelişmeye açık bir işyeri olan Hayri Uğur Tekstil’de bir süre önce yaşanan sorunlar her geçen gün biraz da hızla çözümlenmektedir. 97 işçinin işyerini terk etmesinin ardından yaşanan gerilim, sendikamızın da çabalarıyla olumlu bir sürece doğru gelişmektedir. 21 Şubat’ta işyeri yönetimi tarafından bir basın toplantısıyla sergilenen açık tutum ve karşılıklı atılan iyi niyetli adımlar kısa süre içinde meyvelerini vermeye başlamıştır”

60 İŞÇİ İŞLERİNE GERİ DÖNDÜ
Yapılan çağrının ardından 60 işçi işbaşı yapmıştır. Sendikamız, henüz işbaşı yapmayan üyelerimizle görüşmelerini sürdürmekte ve işbaşı yapmaya davet etmektedir. Sürecin başından beri önceliğimiz bütün işçilerin istihdamının korunması, işyerinin devamlığının sağlanmasıdır. Yapılan tüm çirkin saldırılara, hakaretlere rağmen, üyelerimizin ve işyerindeki tüm işçilerin yararına olan her adımın yanında olmayı tercih ettik.
Bizim bu gayretlerimiz elbette dertleri başka olanları aşırı derecede rahatsız etmekte, kafalarındaki planlar bozuldukça saldırganlıkları artmaktadır. Güya işçileri savunanlar, artık doğrudan işçileri tehdit eder hale gelmiştir. Gerçek yüzler ve niyetler artık çok daha belirgin hale gelmiştir. Dün teşekkür ettiklerine bugün hakaret etmek, tehdit etmek bu çarpık anlayışın vazgeçilmez ve temel davranış biçimidir. Yalnızlaştıkça dozunu artırmaya devam edeceği de açıktır. Bir atasözü vardır; “keskin sirke küpüne zarar” derler. Ne sendikamız ne de Hayri Uğur Tekstil işçileri bu tehditlere de boyun eğmeyecektir” ifadeleri kullanıldı.

Tekstil işçileri Sendikası Genel Başkanvekili Mehmet Ali Başak da açıklama yaptı

Hayri Uğur Tekstilde yaşanan gelişmeler ile ilgili DİSK Tekstil işçileri sendikası Mehmet Ali Başak, ‘tüm engellemeler ve tehditlere karşı işçilerin yanında durmaya devam edeceğiz, niyetimiz kimseyi mağdur etmek etmek değil’ dedi.

Başak, açıklamasının devamında; ”2021 yılının Kasım ayında 97 işçi iş çıkarılmıştır. Belli bir süre sonra işçilerin tekrar işe alınması için Disk Tekstil işçileri sendikası ve Avrupa’daki tekstil markalarının temsilcileri ile görüşmelerimizin sonucunda işveren ve Zara temsilcileri arasında yapılan bir anlaşma sonucu işverenin çağrısı üzerine işçiler işine davet edildi. Yapılan iyi niyetli davete rağmen işçileri tehdit ve baskı ile sindirmeye çalışan Mehmet Türkmen Zara’nın Türkiye’deki temsilcisi Kuvvet Lortoğlu ile birlikte işine dönmek isteyen Emekçilerin üzerine ciddi bir baskı uygulayarak işçilerin işlerine geri dönmesini engellemeye çalışmaktadır. Mehmet Türkmen ve Zara markasının Türkiye uzmanı Kuvvet Lortoğlu ile bir grup şahıs DİSK tekstil Sendikası’nı bypass ederek kendi çıkar ve menfaatlerini ön planda tutarak işverenle kendilerine göre bir protokol dayatarak kabul ettirmeye çalışmaktadır” dedi.

Başak, ”Bunları dikkate almayan 60’a yakın arkadaşımızın DİSK Tekstil işçileri sendikası üyesi olan arkadaşlarımız, bizler sadece disk tekstil sendikasını üyesiyiz diyerek Mehmet Türkmen ve Kuvvet Loğlun’un tehditlerine kulak asmayarak işbaşı yaptılar. Çalışmadıkları sürenin de ücretlerini alan işçiler, hukuki anlamda masraflarını tamamını aldı. İşlerine geri dönen işçiler adına sendikası ile işveren arasında yapılan görüşmeler sonucu işçiler işbaşı yapıp iş barışını sağlamışlar. Bundan sonraki süreçler Uğur tekstilde çalışan tüm işçi arkadaşların tek yetkili sendikası DİSK tekstil sendikasıdır, dışarıdan Uğur tekstil çalışanları üzerinde rant sağlamaya çalışan fırsatçılara asla müsaade edilmeyecektir. bunu bütün kamuoyu da bilmelidir ki Uğur tekstil ve çalışanlar arasında bir bütün olarak iş barışı sağlamıştır Uğur tekstilde işçi sorunlarıyla ile ilgili artık bir sıkıntı kalmamıştır toplu sözleşme süreci başlamıştır tüm kamuoyuna duyurulur” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.