URFA – Suruç’ta gözaltına alınan ve aralarında siyasi parti ilçe eşbaşkanlarının da bulunduğu 24 kişiden 23’ünün tutuklanması protesto edildi. 

Urfa’nın Suruç ilçesinde 27 Mart’ta yapılan ev baskınlarında aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe eşbaşkanlarının da olduğu 23 kişinin tutuklanması protesto edildi. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde yapılan basın açıklamasına Özgür Kadın Hareketi (TJA), HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 

‘SİYASİ KOMPLO VE OYUN’

Açıklamada konuşan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, kentte deprem ve sel afetleri yaşandığını hatırlatarak, kenti yönetenlerin buna çözüm bulmak yerine partilerine komplo kurmakla meşgul olduklarını söyledi. Kentte büyük bir yönetememe krizinin olduğunu ifade eden Öcalan, “Bu şehri yöneten kurumlar işini gücünü bırakmış ve partimize siyasi soykırım operasyonları peşindeler. 27 Mart’ta Suruç’ta aralarında ilçe eşbaşkanlarımızın da bulunduğu 24 arkadaşımız gözaltına alındı ve bunlardan 23’ü dün gece itibariyle tutuklandı” dedi. 

Tutuklanan arkadaşlarının sadece siyasi parti çalışmaları yürüttüğünü kaydeden Öcalan, “Arkadaşlarımız muhalefet yapıyorlardı. Fakat büyük bir oyun ve komployla yıllar önce yapılan siyasi faaliyetler nedeniyle operasyon çekiliyor. Adeta bir tiyatro sergiliyorlar. Asıl görevleri bu şehri yönetmek ve bu şehrin güvenliğini almak olan kurumlar, siyasi parti faaliyetlerimizi engellemek istiyorlar” diye konuştu. 

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

TEM şubenin operasyon yapmadan önce dosyayı alacak olan savcıyı ve hakimi özel olarak ayarladığını ve ardından operasyon yaptığına dikkat çeken Öcalan, “Hepsini denk getirdikten sonra operasyon yapıyor. TEM, arkadaşlarımıza, ‘Biz iyi oynarız’ diyor. Bunu açık bir şekilde söylüyorlar. Şimdi biz hukuka, adalete nasıl güvenelim? Bu adaletin bu kente yürümediğine inanıyoruz. Eğer adalet olsaydı Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar iki yıl boyunca adliye önünde adalet aramazdı. Adalet sarayı adalet dağıtsaydı, insanları öldürenleri hâkim karşısına çıkarırdı. Biz bunları kabul etmeyeceğiz. Asla baskılara boyun eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Kitle, açıklamanın ardından “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganıyla dağıldı.